KATEGORIJE

Youth work in flux: an academic point of view on youth work

15.06.2021. / vijesti / o sveučilištu

U Rijeci će se od 15. do 17. lipnja održati konferencija o radu s mladima Youth work in flux: an academic point of view on youth work, u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, Sveučilištem u Ljubljani, Mrežom mladih Hrvatske, Hrvatskim debatnim društvom i GOOD inicijativom. Konferencija će biti održana u hibridnom obliku uz mogućnost sudjelovanja online ili uživo na Građevinskom fakultetu u Rijeci s početkom u 12 sati. S obzirom a epidemiološku situaciju, broj osoba koji će sudjelovati uživo je ograničen. 

Konferencija se održava u sklopu Erasmus + projekta Supporting Evidence-based Education of Youth Workers.

Konferencija će se sastojati od panela izlaganja znanstvenih radova na temu rada s mladima te predstavljanja projekta „Supporting Evidence-based Education of Youth Workers“, kvalitete neformalnih obrazovnih programa za mlade, građanskog odgoja u neformalnom obrazovanju i retrospektive rada s mladima u Hrvatskoj. 

Rad s mladima jedan je od onih termina koji se u zadnjem desetljeću često može pronaći u brojnim policydokumentima, stručnim i policy raspravama, projektima mladih i za mlade, kao tema okruglih stolova, seminara i tribina. Usvajanjem nove Europske strategije za mlade te posljedično lansiranjem Europske agende za rad s mladima tijekom njemačkog predsjedanja Vijećem EU, rad s mladima dobiva na dodatnoj važnosti. Osim toga, rad s mladima polako, ali sigurno počinje dobivati svoje mjesto i u akademskoj zajednici.

Skip to content