KATEGORIJE

YUFE TOWN HALL 2021. U BREMENU

14.10.2021. / vijesti / yufe

Godišnji sastanak YUFE mreže, Town Hall, ove godine održao se u Bremenu u organizaciji Sveučilišta u Bremenu, a u sklopu kojega su se okupili i politički predstavnici YUFE gradova i regija. Sveučilište u Rijeci predstavljali su rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, UNIRI koordinator YUFE projekta Aleksandar Šušnjar, Andrea Mešanović i Tea Dimnjašević te gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović.

Prvi dan YUFE Town Hall-a (13. listopad) bio je posvećen raspravi o misiji i viziji YUFE 2030. i zajedničkom cilju da se postane prepoznatljivo i inovativno Europsko sveučilište. U sklopu drugog dana YUFE Town Hall-a (14. listopad) predstavljene su dobre prakse suradnje sveučilišta i gradova u različitim inicijativama koje se primarno bave pitanjem održivosti. Sveučilište u Rijeci predstavilo je Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam – DeltaLab koji je ujedno i nasljeđe Europske prijestolnice kulture 2020. 

Ovo je bila prilika da se dodatno ojača suradnja YUFE akademske zajednice i političkih predstavnika YUFE gradova te da se definira budući pravac YUFE mreže. 

YUFE Town Hall 2021. okupio je 60 predstavnika 10 YUFE sveučilišta i gradova, a prvi ovakav sastanak održan je u siječnju 2020. na Sveučilištu u Maastrichtu, a zbog pandemije krajem 2020. godine sastanak je organiziran u virtualnom obliku. 

Skip to content