KATEGORIJE

YUFERING projekt dobio odlične ocjene na završnoj evaluaciji

25.06.2024. / vijesti / yufering

YUFE Transforming Research and Innovation through Europe-wide Knowledge Transfer – YUFERING započeo je u ožujku 2021. godine, a završio je u ožujku 2024. godine, nakon ukupno 36 mjeseci. YUFERING je financiran sredstvima programa Europske unije Obzor 2020., strateškog prioriteta „Znanost s društvom i za društvo“, a upravo je dovršena i konačna evaluacija projekta.

YUFERING projekt prema evaluaciji Europske komisije postigao je izvanredne rezultate sa značajnim utjecajem na europsko područje istraživanja i inovacija. U području Ljudskog kapitala, YUFERING-ov okvir za kompetencije istraživača i YUFE Akademski portfolio predstavljaju dvije važne isporučevine koje su javno dostupne, a na što se nadovezao i YUFE program za PhD mentore.

U području transfera znanja, a u kombinaciji s društvenim angažmanom – kroz projekt se započelo mapiranje i analiza korištenja koncepta obrnutog transfera znanja. Konkretno, kroz YUFERING projekt uspostavljena je Mreža stručnjaka za obrnuti transfer znanja koji je sada evoluirao u Mrežu stručnjaka za valorizaciju znanja na razini YUFE alijanse.

Prema izvještaju Europske komisije, YUFERING je postigao značajan napredak u širokom spektru povezanih inicijativa i aktivnosti koje su vezane uz društveni angažman, valorizaciju znanja, prepoznavanje talenata, otvorenu znanost te istraživačku i suradničku infrastrukturu.

Koordinator projekta bilo je Sveučilište u Cipru, a uz Sveučilište u Rijeci kao partneri bili su uključeni i svi ostali članovi YUFE Alijanse.

Skip to content