KATEGORIJE

Zadnja sjednica Senata prije ljetne stanke

23.07.2024. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj sjednici Senata osnovan je Centar za istraživanje djetinjstva kao ustrojstvena jedinica Sveučilišta u Rijeci. Centar provodi interdisciplinarna istraživanja u podržavanju i razvijanju dobrobiti djece i mladih za njihov kvalitetni rast, razvoj, odgoj i obrazovanje u promoviranju dječjih prava i učenja u skladu s dječjom prirodom u obiteljskom i institucijskom okruženju, aktivnom djelovanju u zajednici. Predstojnicom Centra imenovana je prof. dr. sc. Lidija Vujičić.

Novom predstojnicom Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci na trogodišnji mandat imenovana je doc. dr. sc. Špela Hudnik s Fakulteta za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani. Područje njezina djelovanja usmjereno je na istraživanje društvenih i kulturnih promjena i njihov utjecaj na transformacije u prostoru.

Imajući u vidu demografsko stanje koje izravno utječe na gospodarski okvir, Gospodarski savjet Sveučilišta u Rijeci dostavio je Priopćenje o razvoju internacionalizacije na Sveučilištu u Rijeci. Priopćenjem se želi ukazati na izazove s kojima se strani studenti suočavaju te dati prijedlozi za privlačenje stranih studenata.

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovitih profesora i redovitih profesorica prof. dr. sc. Josipu Španjolu i prof. dr. sc. Deanu Markiću s Medicinskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Antoniji Jurak Begonja s Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova te prof. dr. sc. Dunji Anđić s Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Skip to content