KATEGORIJE

Započela provedba ESF projekta „STEM(AJMO!)“

27.10.2021. / vijesti / eu projekti

Sveučilište u Rijeci (Odjel za matematiku i Odjel za informatiku) te Tehnički fakultet u Rijeci od lipnja ove godine sudjeluju u provedbi projekta „STEM(AJMO!)“, čiji je nositelj Centar tehničke kulture Rijeka.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta partnerskih organizacija civilnog društva iz sedam hrvatskih županija koje su uključene u projekt (Primorsko-goranska, Istarska, Karlovačka, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Međimurska i Brodsko-posavska županija) u svrhu provedbe aktivnosti popularizacije STEM-a među djecom, mladima i građanima. Predstavnici civilnog sektora (nastavno osoblje, zaposlenici, vodstvo i volonteri) iz spomenutih županija će sudjelovanjem u projektu unaprijediti svoja znanja i vještine za provedbu programa popularizacije STEM-a, upoznati se s primjerima dobre prakse, razvijati nove metodologije za rad s krajnjim korisnicima te osmisliti i provesti konkretne aktivnosti s građanima.

Organizacije partneri će u sklopu projekta ponuditi raznovrsne teme za jednodnevne i višednevne radionice i događanja kojima će prisustvovati 3.000 djece i mladih. Planirane aktivnosti uključuju organizaciju STEM piknika s namjerom popularizacije STEM-a među građanima sa šireg riječkog područja, održavanje Makeathona, izgradnju STEM parka i opremanje STEM laboratorija koji će ostati trajni postavi usmjereni na popularizaciju STEM-a.

Projekt je započeo 29. lipnja 2021. godine te će trajati do 29. lipnja 2023. godine. Financijska sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, u iznosu od 2.891.292,10 kuna.

Osim već spomenutih organizacija, u projekt su uključeni i sljedeći partneri:

  • Astronomsko društvo Višnjan
  • Connect IT udruga za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija, Slavonski Brod
  • Grad Rijeka
  • Međimurski informatički klub Čakovec
  • Udruga za robotiku, inovativnost i kreativnost Robotic, Zadar
  • Udruga za robotiku Inovatic, Split
  • Udruga Techno OZ, Ozalj

Za više informacija o projektu predlažemo pratiti mrežne stranice Centra tehničke kulture Rijeka te se možete obratiti voditeljici projekta, Zagorki Prce Veseli na na e-mail: zprce@ctk-rijeka.hr.

Skip to content