KATEGORIJE

Započelo zaprimanje prijava za treći poziv PoC-a

11.10.2024. / vijesti / inovacije

Od 1. listopada 2024. otvoreno je zaprimanje projektnih prijava na javni poziv za sufinanciranje pretkomercijalnih istraživačkih aktivnosti Dokazivanje inovativnog koncepta (Proof of Concept) – Treći poziv.

Svrha ovog poziva jest povećanje spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanih istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija. Riječ je o natječaju koji se fokusira na sufinanciranje pretkomercijalnih istraživačkih aktivnosti koje se nalaze na razinama tehnološke spremnosti (TRL) 3-4.

Natječaj je otvoren za fizičke osobe, mikro, mala i srednja poduzeća te istraživačke organizacije, a financira aktivnosti istraživanja i razvoja u tehnološkim, industrijskim i digitalnim sektorima, uključujući napredne tehnologije poput umjetne inteligencije, kvantnih tehnologija i blockchaina.

Rok za podnošenje prijava je 2. prosinca 2024. godine do 23:59. Više informacija o uvjetima i postupku prijave možete pronaći na portalu FondoviEU.

Za razliku od PoC-a, javni poziv Inovacije novoosnovanih MSP-ova, čija se objava očekuje do kraja godine, financirat će aktivnosti koje podrazumijevaju daljnji razvoj prototipova, tržišnu validaciju i demonstraciju tehnologije u stvarnom okruženju (TRL 5-8), no prihvatljivi će prijavitelji u ovome slučaju biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnici, i to osnovani najviše 36 mjeseci prije dana podnošenja projektnog prijedloga.

Skip to content