KATEGORIJE

1. virtualni Sajam stipendija

24.11.2020. / vijesti / studenti

Sajam stipendija i visokog obrazovanja bit će ove godine po prvi puta održan u virtualnom formatu, u srijedu, 25. studenoga 2020. od 10 do 16 sati.

Virtualna šetnja riječkim Korzom uz posjet Sveučilištu u Rijeci, šetnja Zadarskim forumom uz posjet virtualnom štandu Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru, šetnja trgom Agencije za mobilnost i programe EU te posjet Austrijskom kutku samo su dio najnovijeg izdanja online Sajma stipendija i visokog obrazovanj, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja na internetskim stranicama www.iro.hr.

Informacije o Sajmu možete saznati i na Instagram (iro.hr), Facebook te LinkedIn profilima Instituta za razvoj obrazovanja.

Ulaz na online Sajam je otvoren svima, bez prethodne registracije.

Svatko će moći pronaći informacije o upisu studija i dobivanju stipendija u Hrvatskoj i inozemstvu. Dovoljno je samo putem mobitela, računala ili tableta pristupiti internetskoj stranici www.iro.hr te posjetiti štandove izlagačkih institucija ili ući u virtualne sobe te poslušati predavanja i diskusije o tome kako uspješno upisati studij i kako dobiti stipendiju.

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 10.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predstavit će državne stipendije koje dodjeljuje u STEM području i za studente nižeg socio-ekonomskog statusa, kako bi se povećala dostupnost visokog obrazovanja, povećala završnost studiranja te kako bi se pospješio prelazak iz visokog obrazovanja na tržište rada.

Osim u Hrvatskoj, posjetitelji Sajma moći će saznati informacije o upisu studija i u Njemačkoj, Francuskoj, Danskoj te SAD-u, Kanadi i Japanu.

Na službenom otvaranju Sajma bit će prisutni predstavnici partnera Sajma: Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma), Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj) i RIT Croatia kao jednino američko sveučilište u Hrvatskoj.

Dodatne informacije o online Sajmu stipendija i njegovim izlagačima te bogatom programu možete pratiti na službenoj stranici Sajma na internetskoj stranici www.iro.hr.

Skip to content