KATEGORIJE

10. IMPULSE festival

14.04.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

Tjedan dana glazbe koja će biti posvuda!

Sve je spremno za jubilarno deseto izdanje Impulse Festivala koje će se održati od 17. do 23. travnja na više gradskih lokacija. Publika će moći uživati u koncertima na kojima nastupaju kako nova tako i već renomirana imena, glazbeno-edukativnim tribinama, filmskim projekcijama, sajmu ploča i neizostavnim plesnim partyjima.

Od 17. do 23. travnja 2023. godine, održat će se 10. jubilarno izdanje Impulse festivalu u zajedničkoj organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Distune promotiona.

POSEBNE STUDENTSKE POGODNOSTI: I ove godine u ponudi je ponovno studentski popust. Uz predočenje x-ice studentice i studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (na ulazu), ako isti program nije rasprodan.

Cijeli program možete preuzeti sa službene stranice SKC-a, a ovdje ukratko izdvajamo:

Filmski segment

Otvaranje, ali i zatvaranje festivala je u znaku filma u Art-kinu. Otvorenje u ponedjeljak, 17. 4. donosi regionalnu premijeru nagrađivanog glazbenog dokumentarca This is National Wake .

Zadnjeg dana festivala, u nedjelju 23. 4. publika će moći uživati u posebnoj projekciji uz glazbenu pratnju. Naime, čuveni “Berlin, simfonija velegrada” ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film kojeg će uživo pratiti sjajni Chui sa svojom glazbenom interpretacijom.

Hedliner festivala: Porinom nagrađeni reper Vojko V vraća se u Rijeku! Riječka promocija novog albuma zakazana je za subotu, 22. 4. u Pogonu kulture.

Posebna gošća: Kantautorica Michelle Gurevich posebna je gošća festivala čiji je nastup zakazan za 20. 4. na botelu Marina rasprodan.

Glazbena edukacija

Jedan od ciljeva festivala je i međusobno povezivanja osoba, odnosno organizacija koje se bave glazbom kroz neformalaniji pristup, a ovogodišnje izdanje nudi čak dvije tribine.

Prva je na rasporedu u OKC Palachu, u utorak, 18. 4. pod nazivom „Akreditacija“ i tematski se bavi glazbenim novinarstvom u Hrvatskoj.

“Kako to?” naziv je druge tribine koja će se održati u prostoru RiHuba u subotu, 22. 4. Gosti, Andrija Vujević poznatiji kao Vojko V, Antonio Livaić, radijski voditelj i glazbenik te Dunja Matić Benčić asistentica na pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, razgovarat će o glazbi i mladima, kao i o tome što industrija uvjetuje da bi trebali slušati. Ulaz na obje tribine je slobodan.

Kako do ulaznica

Ulaznice za sve programe nalaze se u Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a) i/li putem sustava Entrio, No, za filmski segment festivala ulaznice je moguće kupiti i na blagajni Art kina i/li putem sustava ulaznice.hr. Ulaz za party moment je moguće kupiti isključivo na ulazu u klub Manual. Topla preporuka za kupovinu ulaznica u pretprodaji zbog ograničenih kapaciteta svih prostora.

DOGAĐAJI

17. – 23.4. Impulse Festival 2023.

17.4. “This Is National Wake

18.4. Akreditacija

19.4. Polarne ptice

20.4. Michelle Gurevich

21.4. Šajzerbiterlemon + Those Herds

22.4. Sajam ploča

22.4. Kako to?

22.4. Skotni Vrag + Tidal Pull

22.4. Vojko V

23.4. Chui svira Berlin u Art-kinu

Više o Impulse Festivalu pronađite na mrežnoj stranici SKC-a i poveznicama: Facebook i Instagram.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Skip to content