KATEGORIJE

20 godina osiguravanja kvalitete na Sveučilištu u Rijeci

20.05.2022. / vijesti / kvaliteta

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, u petak, 20. svibnja 2022. u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta – 49. Diesa Academicusa, održana je konferencija konferenciju Studentsko zadovoljstvo kao motivacija za unaprjeđenje kvalitete studiranja. Konferencija je održana povodom obilježavanja 20 godina sustava osiguravanja kvalitete na Sveučilištu u Rijeci.

Uvodnu riječ uputila je rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija: Studenti su središtu naše pozornosti, a poučavanje naša temeljna mislija, stoga me raduje naslov ove konferencije. Odavno smo svijesni da se visoko obazovanje mijenja i pomiče ka kompetencijama i zadovoljstvu studenata. Mišljenje studenata iznimno nam je važno, a rad na unaprjeđenju kvalitete nije lak posao, no ipak, imam privilegiju reći kako radimo sjajan posao. Razvili smo kulturu kvalitete na našem Sveučilištu, jer smo imali želju za autentičnim unaprjeđivanjem kvalitete, a ne samo ispunjavanjem ‘kućica’ u papirologiji. Sve je počelo tako što smo bili vođeni željom vidjeti što studenti zaista misle. Izdali smo ipriručnik o unaprjeđivanju kvalitete još 2010. godine, čije je osvježeno izdanje izašlo ove godine. Posebno želim zahvaliti Aleksandri Deluki Tibljaš, Sanji Smojver Ažić, Jasenki Mršić Pelčić i Dušku Pavletiću, koji su vodili sveučilišni Odbor u ovome području.

Prof. dr. sc. Aleksandra Deluka Tibljaš prisjetila se početaka – 2005. godina, kada je Centar za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitet osnovan, kao služba Rektorata Sveučilišta u Rijeci. Zahvalila je i tadašnjem prorektoru prof. dr. sc. Peri Lučinu, a ksnije prorektorici prof. dr. sc. Snježani Prijić Samaržiji, koji su se unutar svoj portfelja bavili osiguravanjem kvalitete, kao i sadašnjoj prorektorici prof. dr. sc. Marti Žuvić, koja naziv ‘osiguravanje kvalitete’ ima i eksplicitno navedeno s svojem portfelju.

Izlaganja su redom, prema programu konferencije imali: prof. dr. sc. Duško Pavletić, prof. dr. sc. Sanja Smojver Ažić, Aleksandar Šušnjar i prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete.

Završno izlaganje održala je mr. sc. Sandra Bezjak, v. d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

program konferencije

Skip to content