KATEGORIJE

30 godina Interreg programa

05.02.2020. / vijesti / eu projekti

Suočeni s mnogo zajedničkih izazova, Interreg projekti jačaju zajednički identitet srednje Europe – identitet koji se temelji na snažnim povijesnim, ekonomskim, društvenim i kulturalnim vezama. Suradnja temeljem tih projekata doprinosi regijama i životu građana koji žive i rade u središnjoj Europi.

Program transnacionalne suradnje Interreg putem projekata pomaže regijama i gradovima Europe da postanu pametnija, zelenija i bolje povezana mjesta, a ove godine slavi se 30. godišnjica osnutka programa.

Zajedničkim snagama, projektni partneri u Interreg projektima pronalaze inspirativna rješenja za probleme regija i gradova u srcu Europe. Suradnjom potiču inovativnost u poslovanju, razvijaju ideje o jednostavnijem prijenosu energije i zelenoj mobilnosti ili pronalaze načine učinkovite prilagodbe klimatskim promjenama i unapređuju mjere zaštite okoliša.

30. godišnjica programa izvrsna je prilika da se suradnja u Interreg projektima približi građanima te da se naglasi što su transnacionalni projekti sve postigli do sada.

Otkrijte priče o uspješnoj Interreg suradnji – posjetite stranicu “People-Stories-Central Europe” .

Skip to content