KATEGORIJE

4. VGA – Virtualna Galerija Akademija

04.11.2022. / vijesti / umjetnost i kultura

Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci dio su umjetničke studentske inicijative koja spaja Rijeku, Split, Zagreb i Osijek! U večernjim je satima u srijedu, 2. studenog 2022. otvoreno 4. izdanje VGA-a u Galeriji SKC-a u Rijeci, ali i u ostala 3 velika hrvatska grada. Četvrto izdanje ove skupne izložbe studentskih radova s četiri likovne akademije u Hrvatskoj, ove se godine održava od 2. do 8. studenog. Zamišljena kao inicijativa studenata za druge studente, VGA okuplja recentne radove mladih umjetnica i umjetnika koji polako, ali sigurno grade novu umjetničku scenu u Hrvatskoj. Predstavljanjem studentskih radova inicijativa nastoji staviti fokus na one koji su u fazi razvijanja, učenja te pronalaženja vlastitog likovnog jezika i polja djelovanja unutar umjetnosti.

Izložba ostaje otvorena do utorka, 8. studenog 2022. te će se moći posjetiti tijekom radnog vremena galerija, a radno vrijeme riječke Galerije SKC-a (Kružna ulica 8, Rijeka, OKC Palach) je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Ove godine predstavljaju se radovi 24 studentica i studenata predstavljenih u različitim medijima, najčešće odmičući se od akademskog realizma kroz tematiziranje različitih privatnih i društvenih pitanja, institucionalnog obrazovanja, poigravajući se s anatomijom ljudskog tijela, pojmom memorije, osjećaja, unutarnjim i vanjskim. Tekstovi o autoricama i autorima predstavit će se na portalu Kulturflux, čime se ostvaruje dodatna vrijednosti ideje komunikacije i povezivanja studenata kulturno-umjetničkih interesa.

Izlažu: Anamarija Kvas, Lara Kraš, Kristijan Popović, Lea Labrović, Hena Crnović, Doria Valković, Borna Ivanuša, Laura Stojkoski, Mirna Gusić, Marko Mrvoš, Tea Teodorović, Nataša Takač, Gabriela Ilić, Filip Malovčak, Katarina Kocijan, Ana Pintarić, Petra Pavetić Kranjčec, Tonka Špoljar, Petar Vranjković, Lana Zubović, Mia Nikolašević, Antun Sekulić, Šimun Bućan i Ante Dujmović.

Organizacijski tim: Katarina Kožul, Leonida Cris Manojlovski, Franka Košta, Franka Puharić, Buga Kranželić, Mihaela Zajec, Filip Ljulj, Marko Mayer, Josip Drdić.

Tekstove za legende pisale su studentice Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Rijeci: Dora Meštrović, Marta Agičić, Lana Udovičić, Franka Puharić, Dora Križnik i Petra Radić.

Projekt podržavaju Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Poveznice:

Facebook događaj

Instagram

SKC web

Skip to content