KATEGORIJE

7. Riječki forum o neurodegenerativnim bolestima

19.09.2023. / vijesti / znanstvenici

Međunarodni znanstveni skup pod nazivom 7. Riječki forum o neurodegenerativnim bolestima, održava se od 18. do 20. rujna 2023. na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Riječki forum, sedmi po redu, priređuje se u organizaciji Zavoda za biomedicinske znanosti u Rijeci Hrvatska akademije znanosti i umjetnosti, Klinike za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog neurološkog društva i Podružnice Rijeka Hrvatskog liječničkog zbora.

Na otvaranju skupa u ponedjeljak, 18. rujna, sudionicima su se obratili predsjednici organizacijskog odbora izv. prof. prim. dr. sc. Vladimira Vuletić i akademik Stipan Jonjić, kao i prof. dr. sc. Zdravka Poljaković, predsjednica Hrvatskog neurološkog društva, prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta, a u ime prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije, rektorice Sveučilišta u Rijeci, uvažene je sudionike pozdravila prorektorica za digitalizaciju i razvoj prof. dr. sc. Senka Maćešić.

Prvo izlaganje održao je prof. dr. sc. Sir John Hardy, poznati britanski genetičar i molekularni biolog, čiji su istraživački interesi usmjereni na neurološke bolesti, a kojem je nedavno dodjeljen počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci.

Na skupu će, kao i dosadašnjih godina, biti predstavljena najnovija dostignuća i dileme u području neurodegenerativnih bolesti.

PROGRAM

Skip to content