KATEGORIJE

75 godina Pomorskog fakulteta u Rijeci

11.04.2024. / vijesti / o sveučilištu

Svečanom akademijom i pod motom Fakulteta ”Znanjem plovimo svijetom” održana je proslava 75. godišnjice osnutka Pomorskog fakulteta u Rijeci, koji je kroz povijest djelovao u različitim oblicima i zapravo je stariji i od samog Sveučilišta u Rijeci. Proslava je održana na Delti u prostoru ex ExportDrva, a predvodila ju je dekanica prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić. Proslava je okupila brojne sadašnje i ranije djelatnike i studente Fakulteta, kao i uvažene goste iz riječke društvene i akademske zajednice.

U ime rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije okupljenima se obratila prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić, a nazočio je i prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika, ako i brojne članice sveučilišnog Senata, dekanice, dekani i članovi uprava sastavnica riječkog Sveučilišta. Prisutnima se u ime Grada Rijeke obratio gradonačelnik Marko Filipović, a u ime Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadina pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić. Svečanosti je nazočio i riječki nadbiskup i metropolit msgr. Mate Uzinić, kao i ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture cpt. Siniša Orlić. Počasni gost svečanosti bio je prof. dr. sc. Takeshi Nakazawa, izvršni direktor, International Association of Maritime University.

Dekanica Perić Hadžić prisjetila se svih većih uspjeha Fakulteta te istaknula kako je PFRI vodeća institucija u obrazovanju kadrova u pomorstvu, lučkom transportu i logistici, ne samo u Hrvatskoj već i u široj regiji. Do sada je na Pomorskom fakultetu diplomiralo preko 14 tisuća diplomanata iz čak 24 zemlje svijeta! Taj naš najbolji ‘proizvod’ predstavlja ovu instituciju diljem svijeta i djeluju kao naši najbolji promotori, zaključila je.

Skip to content