KATEGORIJE

89. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci

28.11.2023. / vijesti / o sveučilištu

Na danas održanoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovitog profesora u trajnom izboru prof. dr. sc. Saši Žikoviću s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Ani Poščić,  prof. dr. sc. Emiliji Mišćenić, prof. dr. sc. Maji Bukovac Puvača, prof. dr. sc. Lorisu Belaniću i prof. dr. sc. Vlatki Butorac Malnar s Pravnog fakulteta u Rijeci

Odlukom Senata u Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci ponovno su imenovani prof. dr. sc. Damir Zec, Boris Popović, dipl. ing. el., te professor emeritus Bruno Grbac.

Usvojena je Odluka o raspisivanju Natječaja za upis u I. godinu sveučilišnog diplomskog studija na engleskom jeziku Diskretna matematika i primjene (Discrete Mathematics and Its Applications) Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci u 2024./2025. ak. god.

Donesena je i Odluka o raspisivanju Natječaja za upis 50 studenata u I. godinu sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija na engleskom jeziku Medicina (Medicine) Medicinskog fakulteta u Rijeci u 2024./2025. ak. god.

U nastavku sjednice usvojen je Pravilnik o sustavu osiguravanja i unaprjeđivanja kvalitete na Sveučilištu, Pravilnik o osiguravanju kvalitete u području vrednovanja studijskih programa Sveučilišta te Pravilnik o dodatnom sadržaju svjedodžbe, diplome i dopunske isprave o studiju te obliku i sadržaju potvrde Sveučilišta u Rijeci. U javnu raspravu upućen je prijedlog Pravilnika o doktorskim studijima Sveučilišta u Rijeci te prijedlog Pravilnika o postupku imenovanja mentora suradnika i postupku ocjenjivanja rada suradnika na Sveučilištu u Rijeci.

S obzirom na niz aktivnosti koje se provode u sklopu YERUN-a, rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija u okviru tematske točke predstavila je YERUN Platformu (YERUN Research Collaborative Platform).

Na kraju obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci najavljeno je predstavljanje Monografije 50 godina Sveučilišta u Rijeci i Leksikona rektora, prorektora, dekana i pročelnika odjela Sveučilišta u Rijeci.

Također, najavljen je i tradicionalni blagdanski prijem za nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente tijekom 2023. godine.

Skip to content