KATEGORIJE

9. Ljetna škola na temu jednakosti i građanstva

01.06.2023. / vijesti / doktorska škola

Centar za napredne studije jugoistočne Europe u Rijeci i Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci najavljuju devetu po redu ljetnu školu na temu jednakosti i građanstva, koja će se održati od 12. do 16. lipnja 2023. na Filozofskom fakultetu (predavaonica F-401).

Ljetna škola ne reproducira poznati format kolegija, već je zamišljena kao rasprava koja uključuje znanstvene radionice i simpozije posvećene publikacijama i radovima istaknutih autora. Svi sudionici izložit će svoj rad na temu kojom se trenutno bave ili će se osvrnuti na nedavno objavljenu knjigu te odgovoriti na radove znanstvenika koji sudjeluju na njima posvećenim simpozijima.

Ovogodišnji glavni govornici su Anna Elisabetta Galeotti (Sveučilište istočnog Piedmonta, Vercelli) i Daniel Weinstock (Sveučilište McGill, Montreal).

Ljetna škola prvenstveno je namijenjena doktorandima i postdoktorandima. Po završetku Ljetne škole svi će sudionici dobiti potvrdu o sudjelovanju koja opisuje aktivnosti u kojima su sudjelovali. Ažurirane informacije o Školi redovito će se objavljivati na mrežnim stranicama CAS-a.

Sudjelovanje je besplatno, uz prethodnu prijavu koju treba poslati na e-adresu politicalphilosophy@cas.uniri.hr.

Program je dostupan na poveznici.

Skip to content