KATEGORIJE

Aleksandar Šušnjar novi direktor EQAR-a

21.06.2024. / vijesti / naši ljudi

S ponosom objavljujemo vijest da je naš Aleksandar Šušnjar izabran za novog direktora EQAR-a (The European Quality Assurance Register for Higher Education). Aleksandar je od 2016. godine bio dio Sveučilišta u Rijeci, gdje je radio u Centru za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete te institucionalna istraživanja. Od 2019. godine obnaša funkciju YUFE institucijskog koordinatora.

Na poziciji institucijskog koordinatora, Aleksandar se istaknuo radom na razvoju YUFE obrazovnih programa, uključujući dizajn ambicioznog zajedničkog studijskog programa YUFE, koji će uskoro biti akreditiran putem Europskog pristupa za osiguranje kvalitete zajedničkih programa. Također je bio ključan u uspostavljanju okvira za automatsko međusobno priznavanje kvalifikacija, mobilnost studenata i razvoj YUFE mikrokvalifikacija. Osim toga, Aleksandar je bivši član ESU QA Student Experts Pool, gdje je predstavljao ESU u raznim tijelima i grupama vezanim uz osiguranje kvalitete, te je vodio treninge o QA metodologiji.

Sretni smo i ponosni što Aleksandar nastavlja graditi i razvijati svoju karijeru unutar europske akademske zajednice, te smo uvjereni da će biti vrijedan dodatak EQAR-u. Svoju novu funkciju u Bruxellesu Aleksandar preuzima u rujnu ove godine.

Skip to content