KATEGORIJE

ALUMNI POLIRI udruga

28.01.2022. / vijesti / alumni uniri

Udruga bivših studenata politehničkih studija Sveučilišta u Rijeci ALUMNI POLIRI  osnovana je 2019. godine u cilju izgradnje i jačanja veza te suradnje između osoba sa stečenom diplomom na Politehnici, promicanja ugleda Odsjeka za politehniku, ugleda tehničkog odgoja i obrazovanja, kao i inženjerske struke, uspostave i suradnje sa sličnim udrugama.

Vizija ALUMNI POLIRI udruge je prepoznatljivo i ugledno alumni društvo s čvrstim partnerskim i suradničkim vezama između bivših i sadašnjih studenata te Studija politehnike i njihovih prijatelja. Udruga trenutno broji 79 članova, od čega 29 žena i 50 muškaraca.

ALUMNI POLIRI udruga aktivno provodi razne projekte i programe lokalnih i regionalnih samouprava promovirajući politehničko obrazovanje. U 2021. godini provedena su tri programa: „Djevojke u tehniku“, „Promocija politehničkog obrazovanja – PoliTEHcool“ i „Croduino igre“.

Kroz provedbu tehničkih radionica, voditelji su poticali interes polaznika za tehnička područja, radili na osposobljavanju djece i mladih, na razvijanju sposobnosti i vještina za znanstveno-tehničko i radno-proizvodno stvaralaštvo. Udruga je kontinuirano usmjerena na povećanje interesa ženske populacije prema tehničkoj kulturi, kao i razvoj interesa za tehnička zanimanja kod učenika završnih razreda osnovnih škola.

Provedbom radionica modelarstva, elektronike, automatike i programiranja želimo istaknuti važnost politehničkog obrazovanja, razvijati i unaprijediti tehničku kulturu među djecom i mladima.

Kontakt: alumni.poliri@gmail.com

Skip to content