KATEGORIJE

Ambulanta na Kampusu počela s radom

03.07.2019. / vijesti / studenti

Obavještavamo studente, zaposlenike i vanjske suradnike koji nemaju prebivalište i sukladno temo izabranog liječnika u Rijeci, da je s 1. srpnja započela s radom Ordinacija obiteljske medicine Koraljka Čop, dr. med., specijalistica obiteljske medicine.

Medicinski tim čine liječnik Saša Rodić, dr. med. i medicinska sestra Nada Jugović, med. tech.

Ordinacija će utorkom i petkom na adresi Ulica Radmile Matejčić 5, u prizemlju zgrade prvog studentskog paviljona) raditi parnim datumima ujutro (od 7 do 14.30 sati), a neparnim datumima poslijepodne (od 13 do 20.30 sati). Ordinaciju na Kampusu može se kontaktirati na brojeve telefona 584 875 i 584 876.

Ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom ordinacija će ordinirati na drugoj lokaciji – Kalina 12 (telefon 459 112).

Studenti! Kako biste ostvarili zdravstvenu zaštitu u punom obimu za vrijeme vašeg studiranja u Rijeci, dođite osobno u ambulantu s vašom zdravstvenom iskaznicom, gdje ćete potpisati suglasnost o odabiru izabranog liječnika u mjestu prebivališta/studiranja.

Podsjećamo, 15. siječnja ove godine u tom je prostoru održano  svečano potpisivanje ugovora o primopredaji ambulante. Sveučilište je Domu zdravlja Primorsko-goranske županije predalo na besplatno korištenje namjenski prostor za ambulantu opće prakse, izgrađene u sklopu EU projekta TRIS. Ambulanta se nazali u prizemlju paviljona 1, a sastoji se od: ulaza, čekaonice, liječničke i sestrinske ambulante, sanitarnih čvorova te pristupa za invalide i kola hitne pomoći.

Studentski centar Rijeka opremio je prostor svom nemedicinskom opremom, donirao troškove režija do odvajanja pojedinih brojila (struja, voda), nastavit će donirati grijanje i hlađenje te donira i posebni klima-uređaj i bojler za energetsku autonomnost prostora, kao i ormar za lijekove. Dom zdravlja PGŽ-a ishodio je  potrebnih dozvole, a ambulanta se nalazu u sustavu HZZO-a.

Otvaranje ambulante je jedna od aktivnosti profiliranja Kampusa  kao gradske četvrti koja živi. U tijeku sui  operativne radnje na otvaranju pješačke staze između KBC Rijeka – lokalitet Sušak s Kampusom (razina STEP-a) kako bi građani mogli koristiti sadržaje Kampusa i uključiti se u njegov život. Ova primopredaja ambulante je ujedno i najava budućih napora Sveučilišta da u Kampusu iznađe nove prostore i stvori preduvjete za otvaranje dodatnih zdravstvenih i srodnih sadržaja u suradnji sa PGŽ-om i zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač PGŽ.

Navedene aktivnosti ulaze u okvire urbanističkog i društvenog razvoja Kampusa, dio su treće misije Sveučilišta te aktivnosti u okvirima koncepta regionalnog razvoja kroz načela pametne specijalizacije, kao i uloge Kampusa kao jednog od 27 susjedstava u projektu EPK 2020.

Skip to content