KATEGORIJE

Autentičnost – krivotvorine i kopije umjetnina

09.11.2021. / vijesti / umjetnost i kultura

U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka će u srijedu, 10. studenog 2021. u 18 sati udvorana izložbe Glagoljica, Dolac 1 biti održano drugo izlaganje u sklopu nacionalnog programa Godina čitanja (pozivnica u privitku mailu).

Naslov izlaganja: Autentičnost – krivotvorine i kopije umjetnina, uz razgovor o knjizi Erma Hermenes, Tina Fiske: Art conservation and authenticities, materials, concept, context, Archetype.

Predavačica: doc. art. Maja Sučević Miklin, konzervatorica-restauratorica

Izlaganje je dio programa  RestaURAtori u knjižnicama, koji provode Udruga URA i Hrvatsko restauratorsko društvo. Edukacijom o zaštiti, očuvanju i obnovi umjetnina i starih predmeta građanima se nastoji približiti konzervatorsko-restauratorska djelatnost i podići svijest o trajnoj važnosti baštine.

U sklopu provedbe projekta građani imaju prilike vidjeti izložbu postera članova Hrvatskog restauratorskog društva i partnerskih strukovnih udruženja iz inozemstva.

Program se održava u organizaciji Hrvatskog restauratorskog društva i Udruge učenja, rada i aktivnog građanstva – URA i sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija putem Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi RH u 2021. godini.

ULAZ SLOBODAN, UZ OBVEZNO PRIDRŽAVANJE PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Skip to content