KATEGORIJE

BABY LASAGNA na riječkom SDF-u

03.06.2024. / vijesti / studenti

Baby Lasagna najveća je glazbena zvijezda u bogatom glazbenom programu, koja će nastupiti na 14. izdanju riječkog Student Day Festivala i to u petak, 7. lipnja 2024. na Delti u ex Exportdrvu, najavljeno je danas, u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. u Salonu Grada Rijeke. Kako s današnjim danom otpočinje SDF, gradonačelnik Rijeke povjerio je privremeno studentima ključ Grada.

Program SDF 2024.

Ove smo godine u programu SDF-a stavili naglasak na mentalno zdravlje studenata, a imat ćemo i niz interkulturnih događanja s našim partnerima iz Saveza YUFE. Cilj nam je potaknuti mlade da budu aktivni članovi društva i uključe se u aktivizam, po kojem je Rijeka prepoznatljiva. Svakako je tu i glazbeni program, najatraktivniji dio SDF-a, kazala je Lana Par, predsjednica Studenskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Alen Tibljaš iz poduzeća RiKUP, koje, je uz Studentski zbor Sveučilišta, organizator SDF-a, istaknuo je: Ove smo godine koncertni dio SDF-a smjestili u ex Exportdrvo na Deltu iz 2 razloga: Prvo – radi se o zatvorenom prostoru u kojem smo sigurni od moguće kiše i drugo – zbog nove dječje bolnice na Kampusu na Trsatu, ne želimo tamo proizvoditi buku. U Bayby Lasagnu, bit će tu i Minea, Gustafi, Belfast Food, TBF i brojni drugi glazbenici.

Ovom manifestacijom studenti poklanjaju svojem gradu cijeli tjedan aktivnosti. Naš Studentski zbor uistinu je ponos Sveučilišta. Angažirani studenti pokazuju brigu za studentski standard i postaju aktivni samosvjesni građani. U programu ima sporta i aktiviranja novih igrališta Žilavog Kampusa. Uz hvalevrijednu temu o mentalnom zdravlju, istaknula bih i YUFE Fiumanku. Doći će predstavnici iz svih 10 članova alijanse i održati svoj studentski forum, a u četvrtak će svako sveučilište broditi svojom brodicom, izdvojila je iz bogatog programa rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Ponosni smo na hrvatski Oxford, na ovaj sveučilišni grad, koji živi studentskim životom! Primorsko-goranska županija kao i svake godine stoji uz organizatore te im čestitamo na uvijek uspješnoj organizaciji SDF-a te želimo svim studentima uspješan završetak ljetnog semestra, poručila je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

SDF 14. put zaredom donosi hrpu aktivnosti. Suradnja godinama Grada i Studentskog zbora traje godinama, a posebno mi je drago što je nedavno i Studentski centar otvorio objekt prehrane u centru grada. Nadam se velikom odzivu građana, izvrsnoj zabavi i siguran sam da će ovoga tjedana grad disati u studenskom ritmu. Podržavamo ovakve manifestacije, jer je uz edukativni aspekt, društveni dio života studenata iznimno važan, zaključio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pozvao građane na 14. SDF i simbolično i tradicionalno uručio studentima ključ grada.

Ovogodišnji će SDF biti održan na Kampusu, ali i na brojnim drugim lokacijama u Rijeci, a traje od ponedjeljka do subote, 3- do 8. lipnja 2024.

Više o SDF-u možete pronaći na mrežnim i Facebook stranicama SDF-a.

Skip to content