KATEGORIJE

Besplatan upis u Sveučilišnu za brucoše

23.09.2021. / vijesti / studenti

Sveučilišna knjižnica Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci od akademske godine 2021./2022. osigurava studentima i studenticama prve godine Sveučilišta u Rijeci besplatan upis u knjižnicu. Besplatan upis brucoša dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji su najveća i najznačajnija skupina korisnika Knjižnice.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Knjižnice, Sveučilišta i Studentskog zbora besplatno članstvo, osim za studente prvih godina studija od akademske godine 2021./2022., omogućit će se od akad. god. 2022./2023. i svim ostalim studentima Sveučilišta u Rijeci.

Za ostvarivanje pogodnosti besplatnog upisa u knjižnicu studenti trebaju ispuniti online upisnicu te priložiti svoju studentsku iskaznicu ili potvrdu o upisu na visoko učilište. Upis se može odraditi online (s priloženim privicima traženih dokumenata) ili fizički u Knjižnici.

Besplatno članstvo za studente uobičajena je praksa u knjižnicama europskih sveučilišta, a Sveučilišna knjižnica Rijeka, kao sastavnica Sveučilišta koje je dio YUFE mreže europskih sveučilišta, nastoji usvajati dobre prakse, posebice one koje koriste izravno studentima.

Skip to content