KATEGORIJE

Bivši su in! – alumni na Danima Filozofskog

29.04.2022. / vijesti / alumni uniri

Pod geslom Bivši su in! Udruga alumna FFRI-ja uključila se u obilježavanje Dana Fakulteta aktiviranjem svojih članova s ciljem jačanja veze s matičnom institucijom te promocije i inoviranja studijskih programa koji se izvode na Filozofskom fakultetu u Rijeci i njihova usklađivanja sa suvremenim zahtjevima na tržištu rada podržavajući tako jedan od ključnih strateških ciljeva u strategiji razvoja Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Aktivnosti će biti usmjerene na umrežavanje završenih, sadašnjih i potencijalnih studenata, u prvom redu s ciljem upoznavanja trenutnih studenata s primjerima dobre prakse i pravnim subjektima u kojima rade bivši studenti, povezivanja obrazovanja i znanosti s tržištem rada i u konačnici aktivnog propitivanja društvene zbilje i odnosa u društvu.

Obilježavanje Dana Fakulteta osmišljeno je kroz panel-rasprave koje će biti održane u srijedu, 4. svibnja 2022. u 2 bloka: s početkom u 11 sati (prvi blok) i u 16 sati (drugi blok), oba u trajanju od 90 minuta te u četvrtak, 5. svibnja 2022. poslijepodne s početkom u 16.30 sati, uz druženje u ranim večernjim satima.

PROGRAM

Gostujući izlagači i alumni Filozofskog fakulteta govorit će o tome kako je izgledao njihov karijerni put i njihovi početci rada u struci, o svojim procjenama koliko ih je (dobro) studij pripremo za rad u struci, o izazovima povezivanja teorije (znanja stečenoga na Fakultetu) i prakse (u okviru onoga čime se sada bave) te o tome kako prevladati jaz između teorije i prakse općenito.

Njihova iskustva iz prakse – informacije iz pr(a)ve ruke posebno će dragocjene biti sadašnjim studentima, ali i u vidu povratne informacije Fakultetu koji brine o svojim obrazovnim programima i tome kako ih unaprijediti.

Iako su događanja tematski slična, razlikuju se u poslovnim putevima izlagača pa će tako aktivnosti u srijedu biti posvećene iskustvima stečenima u području odgoja i obrazovanja, a aktivnosti u četvrtak različitim karijernim putevima ostvarenima izvan sustava obrazovanja.

Bit će zanimljivo i poticajno čuti što izlagači imaju poručiti sadašnjim studentima i budućim kolegicama i kolegama koji razmišljaju o tome što poslije završenog studija.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci poziva sve sadašnje, bivše i potencijalne buduće studente Filozofskog fakulteta u Rijeci, ali i sve zainteresirane, da im se pridruže u obilježavanju Dana Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Skip to content