KATEGORIJE

Bojan Polić na čelu EFIS-a

13.09.2021. / vijesti / znanstvenici

Prof. dr. sc. Bojan Polić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na skupštini Europske federacije epidemioloških društava izabran je za predsjednika u sljedećem mandatu. Predstojeće tri godine djelovat će uz predsjednicu Fredericu Sallusto, a 2024. godine preuzeti i predsjedanje ovom uglednom federacijom koja okuplja 35 imunoloških društava predstavljajući ukupno 14.000 znanstvenika. Prof. dr. sc. Polić izabran je s 38 glasova, a njegov je protukandidat dobio devet.

U sklopu 6. Europskog kongresa imunologa (ECI 2021) održana je Izborna skupština EFIS-a na kojoj je izabrano novo buduće rukovodstvo što obuhvaća budućeg predsjednika, glavnog tajnika i rizničara. EFIS ima poseban način biranja predsjednika.

Također, prof. dr. sc. Polić imenovan je i predstojnikom Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, gdje će zamijeniti našega uglednog imunologa prof. dr. sc. Stipana Jonjića.

Glavni naglasci programa prof. Polića kao budućeg predsjednika EFIS-a jesu: održati financijsku stabilnost EFIS-a novim sponzorstvima bez narušavanja znanstvenog integriteta organizacije, podrška edukativnim programima za mlade imunologe, poticanje znanstvene izvrsnosti, formiranje posebnih programa za smanjivanje razlike u znanstvenoj izvrsnosti između znanstveno razvijenih i manje razvijenih europskih regija, daljnji razvoj aktivnosti posebnih skupina (Task Forces) za pojedina pitanja od opće važnosti, poboljšanje komunikacije s društvima i članovima i povećanje vidljivosti aktivnosti EFIS-a.

Skip to content