KATEGORIJE

“Božićologija” Noći istraživača u CTK Rijeka

20.12.2022. / vijesti / eu projekti

U okviru EU projekta Blue-connect, financiranog iz Okvirnog programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, STEP RI znanstveno-tehnologijski park u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci organizira niz aktivnosti naziva “Božićologija” čiji je cilj na zabavan način približiti znanost, istraživanje i istraživače djeci, mladima i široj javnosti.

Radionice su namijenjene djeci uzrasta od 4 do 12 godina i održat će se 22. prosinca 2022. od 18 do 20 sati u Centru tehničke kulture, točnije Laboratoriju znanja, Školjić 5c.

Znanstvenici Medicinskog fakulteta, Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija te Fakulteta za matematiku približit će znanost javnosti u blagdanskom ozračju sa sljedećim radionicama:

  • Radionica božićnog pipetiranja: Izradite kapljicama kuglice za bor!
  • Radionica Molekule snijega: Naučite kako vidjeti molekule koje čine pahulje snijega na računalu te kako od molekula vode izgraditi svoju pahulju!
  • Radionica izrade matematičkih novogodišnjih ukrasa: Izradite jedan samo za sebe!

Radionica je otvorenog tipa i za sudjelovanje nije potrebna prethodna prijava.

Uz djecu manjeg uzrasta je potrebno prisustvo odrasle osobe.

Manifestacija Noć istraživača u okviru Blue-connect projekta vratila se u Hrvatsku prvi put nakon 2019. godine i to u Rijeku, Split, Zadar, Dubrovnik i Pulu. Prvo izdanje događaja u Rijeci se održalo 1. listopada 2022. godine, a drugo će se održati 29. rujna 2023. godine. U razdoblju između uslijedit će niz zanimljivih aktivnosti kojima će se putem brojnih javnih predavanja, tribina i radionica, namijenjenih svim dobnim skupinama, naglasiti važnost istraživačkog rada te najaviti glavna manifestacija. Osnovni cilj svih aktivnosti je na razumljiv i zanimljiv način približiti učenicima, studentima i građanstvu znanstvena postignuća i istraživački rad. 

Skip to content