KATEGORIJE

Brkovi, Šajeta, Denis & Denis i Grše zatvorili Student Day Festival

13.06.2022. / vijesti / studenti

Tijekom tri dana na Trsatu je nastupilo više od trideset izvođača pop, rock, urbane i elektronske glazbe, među kojima su neka od najjačih imena iz Hrvatske i regije, kao što je Konstrakta, Jura Stublić i Film, Psihomodo Pop, Neno Belan & Fiumens, Edo Maajka…

Dvanaesto izdanje Student Day Festivala, najvećeg studentskog festivala u regiji, završilo je sinoć posljednjom koncertnom večeri na trsatskom Kampusu. Veliko finale SDF-a na prostoru bivšeg kluba Tenk okupilo je tisuće ljubitelja dobre glazbe svih generacija, kao i izvrsne glazbenike raznih stilova.

Uvod u večernji program na glavnoj pozornici dali su Denis & Denis, jedno od najjačih imena elektro-pop scene čiji se dobro poznati hitove kao što je „Program tvog kompjutera“, „Soba 23“ ili „Voli me još ovu noć“ pjevuše već četiri desetljeća. Zabavljač, kantautor, pjevač, jedan od prvoboraca „ča-vala“ i amaterski kuhar u nastajanju, Dražen Turina Šajeta, svoj je nastup protkan hitovima iz cijele karijere „začinio“ i humanitarnom notom, jer su se sinoć prikupljala sredstva u akciji za Drageca i Snježanu, odnosno borbi za zadržavanjem njihove obiteljske kuće u Rukavcu.

Vrhunac večeri bio je rezerviran za glavne zvijezde posljednjeg dana SDF-a, megapopularne Brkove. Balkan punk folk wellness band izveo je presjek pjesama sa svojih 7 studijskih albuma, kao i novi singl „Hoću da mi dijete sluša narodnjake“, stvorivši delirij i urnebes u „nabrijanoj“ publici. Priliku da „spusti zastor“ na ovogodišnje festivalsko izdanje dobio je Grko Šipek, mladi dalmatinski reper poznatiji pod imenom Grše. U isto vrijeme, na drugoj pozornici posvećenoj elektronskoj glazbi, glazbu su „vrtili“ Grenko, Bruns Lay, Blank Art i Recep.

Tijekom tri dana na Trsatu je nastupilo više od trideset izvođača pop, rock, urbane i elektronske glazbe, među kojima su neka od najjačih imena iz Hrvatske i regije, kao što je Konstrakta, Jura Stublić i Film, Psihomodo Pop, Neno Belan & Fiumens, Edo Maajka…

Student Day Festival tijekom tjedan dana održavanja kroz nekoliko desetaka različitih programa ponudio je edukativne, glazbene, filmske, sportske, kulturne i zabavne sadržaje, predstavivši stvaralaštvo i rad riječkih studenata, ali i pruživši im priliku za druženje, učenje, upoznavanje i zabavu.

Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te webu sdf.uniri.hr. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Karlovačka pivovara i Arriva.

Skip to content