KATEGORIJE

Budi studentski predstavnik u YUFE-u!

25.06.2021. / vijesti / yufe

Sveučilište u Rijeci dio je europske mreže sveučilišta YUFE (engl. Young Universities for the Future of Europe) i zajedno s devet drugih europskih sveučilišta i nekoliko drugih organizacija čini najbolje ocijenjenu mrežu na natječaju Europske komisije. Dugoročni cilj YUFE mreže jest stvaranje Europskog sveučilišta YUFE koje će na europskoj razini zainteresiranim studentima pružati visoko obrazovanje. 

Važan dio YUFE mreže čini YUFE Studentski forum (YUFE Student Forum) koji ukupno broji 30 studenata, po troje sa svakog uključenog sveučilišta. Ovi studentski predstavnici ravnopravno sudjeluju u kreiranju programa i aktivnosti YUFE saveza od samih njegovih početaka.

Sveučilište u Rijeci u potrazi je za DVAMA studentskim predstavnicima koji će se priključiti YUFE Studentskom forumu i zajedno s kolegama s drugih europskih sveučilišta aktivno sudjelovati u radu YUFE saveza te predstavljati riječke studentice i studente. Primarna zadaća novoizabranih studentskih predstavnika bit će sudjelovanje u različitim radnim skupinama YUFE saveza te pružanje studentske perspektive na aktivnosti koje se trenutačno razvijaju. Radi zastupljenosti studenata svih razina studija, prednost pri prijavi za jednu od navedenih pozicija imat će studenti poslijediplomskih studija. 

Ako si motiviran(a) i zainteresiran(a) te želiš postati dio YUFE inicijative, pošalji nam svoj životopis i  motivacijsko pismo (maksimalno 1 stranica) do 16. srpnja 2021. na aleksandar.susnjar@uniri.hr. Nakon zaprimanja prijava, s manjim brojem kandidata održat će se i razgovori putem online platforme 13. srpnja (kandidati u užem izboru bit će obaviješteni o točnom vremenu) kao završni korak u selekciji kandidata. Kriteriji pri selekciji su jezične kompetencije (pogotovo poznavanje engleskog jezika) te demonstrirana motiviranost kandidata za doprinos YUFE savezu sveučilišta.

Više informacija o YUFE savezu i Studentskom forumu pronađite na YUFE web stranici, dokumentu u privitku ili nas kontaktirajte na yufe@uniri.hr

Skip to content
Virtualna sova UNIRI