KATEGORIJE

Čarobni dan – poziv za dostavu prijedloga aktivnosti

23.09.2019. / vijesti / sveučilište i društvo

Kampus kreativni tim Sveučilišta u Rijeci poziva vas na dostavu prijedloga sadržaja aktivnosti u sklopu programa „Čarobni dan“ koji se već DRUGU godinu za redom odvija u suradnji Sveučilišta u Rijeci i dječjeg vrtića Đurđice.

Čarobni dan“ pokrenut je na inicijativu KKT-a, a provodi se u suradnji s dječjim vrtićem „Đurđice“ koji se nalazi na Vojaku. Program uključuje održavanje i provedbu nekoliko kratkih, kreativnih i inovativnih aktivnosti u formi radionica iz područja znanosti i umjetnosti namijenjene i prilagođene djeci predškolskog uzrasta.

Aktivnosti za rad s djecom predškolskog uzrasta predlažu, kreiraju i izvode profesori/ice Sveučilišta u Rijeci, kao i zainteresirani/e studenti/ce u dogovoru s profesorom/icom voditeljem/icom.

Ovogodišnji program će se odvijati u listopadu i studenom 2019. godine radnim danom između 13.00 -15.00 sati. Pojedina aktivnost s djecom treba trajati 20 do najviše 30 minuta. Mjesto održavanja radionice bira voditelj/ica aktivnosti (Vrtić Đurđice ili prostor Sveučilišnog Kampusa) te je sudjelovanje voditelja/ice i svih ostalih sudionika/ica na volonterskoj bazi.

NOVOST Kroz dosadašnje aktivnosti u Čarobnom danu, djeca su više dana nakon održanih aktivnosti nastavila zapitkivati odgajatelje i izražavati daljnji interes za obrađene teme.

Stoga bi u ovoj godini, osim aktivnosti za djecu, voditelji/ice trebali pripremiti i kratke edukacije (prije ili nakon izvođenja aktivnosti) u trajanju od 15 do 20 minuta za odgajatelje/ice. Edukacije mogu biti osmišljene kao kratki razgovor s odgajateljima/icama, ali isto tako i kao kratka (npr. 1 stranica A4) pisana uputa/savjeti/pitanja-odgovori/moguće dodatne aktivnosti.

Pozivamo vas da nam se priključite u Čarobnom danu i svojim prijedlozima pridonesete razvoju programa.

Svoje prijedloge aktivnosti iz vašeg znanstvenog ili umjetničkog područja (npr. eksperimenti bojama, promatranje mikroskopom, izvođenje kemijskih reakcija, jezične igrice, pričanje priča, matematičke igrice i sl.) možete prijaviti tako što ispunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail adresu kristina.tolic@uniri.hr.

Za sva dodatna pitanja i prijedloge kontaktirajte nas putem e-maila kristina.tolic@uniri.hr ili telefonski 051 584 861.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI