KATEGORIJE

Centar za napredne studije jugoistočne Europe proslavio 10 godina postojanja

20.10.2023. / vijesti / o sveučilištu

U četvrtak 19. listopada 2023. godine u palači Moise, istraživačko edukacijskom centru Sveučilišta u Rijeci održalo se obilježavanje „Community Engagement – 50 Years of UNIRI and 10 Years of CAS SEE“. 

Cijenjeni gosti događaja bili su veleposlanici Njemačke, Christian Hellbach, Ujedinjenog Kraljevstva, Simon Thomas i Danske, Ole Frijs-Madsen. 
Nakon pozdrava uvaženih gostiju od strane Sveučilišta u Rijeci predstavljena su postignuća  Sveučilišta i Centra u posljednjih 10 godina rada stavljajući fokus na 138 stipendista/kinja i više od 600 istraživačkih mjeseci omogućenih uz podršku donatora Erste i Rockefeller Brothers zaklada. 
Gradonačelnik grada Cresa, Marin Gregorović čestitao je  Sveučilištu u Rijeci na godišnjicama te poželio dobrodošlicu gostima s riječima podrške za buduću suradnju. 

Senada Šelo Šabić kao moderatorica, s veleposlanicima je sudjelovala u panelu pod nazivom „The Path Towards a Culture of Shared Future in Southeast Europe“ tijekom kojega je razvijena važna diskusija o temama zajedničkog rada i napretka kroz regionalnu suradnju u budućnosti, ali i aktualnim temama u Europi i svijetu. 


Skip to content