KATEGORIJE

Certifikat dobre proizvođačke prakse

04.01.2021. / vijesti / o sveučilištu

Hrvatska agencija za lijekove (HALMED) dodijelila je Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci proizvodnu dozvolu i potvrdu o provođenju dobre proizvođačke prakse, što predstavlja jedan od najznačajnijih iskoraka povezivanja akademske zajednice i gospodarstva. To je prvi takav certifikat u akademskoj instituciji u regiji te jedan od rijetkih u Europskoj uniji.

Zajedničkim naporima, ulaganjima i vizijom Jadran galenskog laboratorija (JGL d. d.) i Odjela za biotehnologiju osnovan je GMP (Good Manifacturing Practice) laboratorij, u kojem će se obavljati analize sastava lijekova te doprinositi gospodarstvu regije i samoodrživosti Odjela. GMP laboratorij istovremeno predstavlja i platformu za najviši standard edukacije studenata u industrijskom, tzv. realnom okružju unutar same akademske zajednice te pruža nastavnom osoblju iskustvo rada u industriji.

Uspostavom ovakvog laboratorija Sveučilište u  Rijeci i JGL d. d. stvorili su temelj za daljnji razvoj grada Rijeke kao centra farmaceutsko-biotehnološkog razvoja.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI