KATEGORIJE

CoARA webinar o Akcijskim planovima za reformu vrednovanja znanstvene djelatnosti

09.04.2024. / vijesti / znanstvenici

CoARA organizira informativni webinar za sve potpisnike Sporazuma o reformi vrednovanja znanstvene djelatnosti i druge zainteresirane organizacije.

Sporazum o reformi vrednovanja znanstvene djelatnosti (ARRA), objavljen u srpnju 2022., postavio je zajednički smjer i načela za reformu vrednovanja istraživanja, istraživača i istraživačkih organizacija. Potpisnici ARRA, među njima i Sveučilište u Rijeci, zalažu se za promjene i obvezuju na aktivno provođenje reformi u području vrednovanja istraživačkog rada te usvajanje temeljnih principa ARRA-e unutar svojih organizacija. U tu svrhu, potpisnici razvijaju akcijske planove s jasnim ciljevima na koji će način revidirati i unaprijediti kriterije, alate i procese vrednovanja.

Na webinaru će, kao prepoznati primjer dobre prakse, biti predstavljen akcijski plan Sveučilišta u Rijeci – UNIRI CoARA Action Plan 2024-2027.

Webinar će se održati u ponedjeljak, 29. travnja, od 10:00 do 11:30 sati, na engleskom jeziku, a prijaviti se možete putem poveznice.

Program webinara:

1. Welcome (Dr Erzsebet Toth-Czifra, CoARA Secretariat)
2. Action Plans: a roadmap for signatories to implement the Agreement (Dr Karen Stroobants, CoARA Vice Chair)
3. Showcasing Action Plans and lessons learnt: University of Rijeka (Prof Saša Zelenika)
4. Showcasing Action Plans and lessons learnt: University of Strathclyde (Dr Grace Murkett)
5. Reflections on the first wave of Action Plans (Dr Erzsebet Toth-Czifra, CoARA Secretariat/Dr Laurence El Khouri, CNRS)
6. Q and A
Skip to content