KATEGORIJE

COOPAthon 2021

13.01.2021. / vijesti / studenti

Razmišljaš o boljoj budućnosti za sve nas i želiš doprinijeti razvoju lokalne zajednice? Zanima te kako se to može učiniti kroz provođenje različitih društvenih inicijativa, poduhvata ili putem zadruga? 

Ako je odgovor potvrdan, pozivamo te da nam se pridružiš na online COOPAthonu, koji će se održati od 29. do 31.01., i da zajedničkim snagama unutar 48 sati razvijemo rješenje i doprinesemo izgradnji bolje budućnosti našeg društva i zajednice.

Što je online COOPAthon?

Online COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove.

Kome je COOPAthon namijenjen?

Sudjelovati mogu svi zainteresirani, neovisno o tome imaju li već razrađenu ideju ili ne. 

Prijaviti se možete sami ili u timu. Ukoliko nemate tim, pobrinut ćemo se da vas spojimo s pojedincima s kojima dijelite interese.

Što vas očekuje?

COOPAthon kreće u petak, 29.01. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.

COOPAthon završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Natjecanje će biti otvoreno za javnost. 

Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Što dobivaš sudjelovanjem u programu?

Najbolji timovi će osvojiti:

  • Mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća),
  • Sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem se natječete s pobjednicima prvog COOPAthona.

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. te osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 knDrugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn.

O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri.

Postupak prijave

Prijave su otvorene do 26.01. do 12h a zaprimaju se popunjavanjem prijavnice na POVEZNICI. Broj mjesta je ograničen.

Medijski pokrovitelji: studentska medijska platforma KišobranGlobal Novine i portal studentski.hr.

Više na stranici STEPRI-a.

Skip to content