KATEGORIJE

Crème de la crème domaćeg dizajna

12.01.2023. / vijesti / o sveučilištu

U Laubi – Kući za ljude i umjetnost svečano otvorena Izložba hrvatskog dizajna 21/22, izložbeni pregled najboljih dizajnerskih radova iz protekle dvije godine koji je ovog puta obuhvatio čak 324 profesionalna i studentska projekta iz svih područja dizajnerskog djelovanja. Tom prilikom, dodijeljene su i nagrade i priznanja najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama, kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva te Nagrada HDD-a za životno djelo. 

Izložbu su otvorili predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva Maša Milovac i HDD-ov kustos i urednik Marko Golub, koji su ujedno bili i voditelji ceremonije, te ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Ministarstva kulture Nevena Tudor Perković i zamjenik Gradonačelnika grada Zagreba Luka Korlaet.

O nagradama u osam profesionalnih i osam studentskih kategorija odlučivao je Međunarodni ocjenjivački sud u čijem su sastavu bili: Robert ČanakDario Dević,Nataša Njegovanović, Luka Perić, Zlatka Salopek, Juraj ZigmanAjdin BašićKostas Medugorac te Cvetka Požar. Članovi žirija osobno su uručili sve nagrade i priznanja dobitnicima u pojedinačnim kategorijama.

Ponosni smo jer je POSEBNO PRIZNANJE Cjeloviti projekt / proizvod / profesionalni dizajn dobio projekt hrvatskog paviljona „Togetherness / Togetherless“ za Venecijanski bijenale – 17. Međunarodnu izložbu arhitekture 2021. godine čiji autorski tim koji je osmislio i realizirao projekt čine i članovi DeltaLaba.

Također, suizdavač knjige “Fiume Fantastika” OAZA je dobila nagradu u svojoj kategoriji, NAGRADA Koncept • inicijativa • kritički dizajn / profesionalni dizajn za koncept izdavaštva i knjiga kao dio šireg projekta. Knjiga FIUME FANTASTIKA (izdavači: Sveučilište u Rijeci – DeltaLab & Oaza; produkcija: Sveučilište u Rijeci – DeltaLab) koju dizajnerski potpisuju Maša Poljanec i Leo Kirinčić.

Čestitamo svim dobitnicima!

Skip to content