KATEGORIJE

CulturEU – novi vodič o financiranju sredstvima EU-a za kulturne i kreativne sektore

30.11.2021. / vijesti / eu projekti

Europska komisija pokrenula je novi interaktivni vodič u kojem su prikazane sve mogućnosti financiranja dostupne na razini EU-a za kulturne i kreativne sektore. CulturEU je mjesto na kojem se mogu pronaći sve informacije o ukupno 75 mogućnosti financiranja iz 21 programa EU-a, od programa Kreativna Europa i Obzor Europa do strukturnih fondova i fonda InvestEU.

Vodič je izrađen kako bi se partnerima svih vrsta i veličina koji rade u kulturnim i kreativnim sektorima pomoglo u snalaženju u području financiranja sredstvima EU-a, razumijevanju mogućnosti koje im stoje na raspolaganju i, u konačnici, lakšem pristupu tim sredstvima. Zainteresirani mogu automatski filtrirati relevantne mogućnosti financiranja na temelju svojih potreba, sektora i vrste organizacije koju predstavljaju. Predstavljanje tih mogućnosti dopunjeno je inspirativnim iskustvima i primjerima najbolje prakse.
CulturEU će se redovito ažurirati najnovijim informacijama o predstojećim pozivima na podnošenje prijedloga te će početkom 2022. biti dostupan na svim jezicima EU-a.

Više informacija dostupno je na poveznici.

Skip to content