KATEGORIJE

Cyberpsihologija i tehnološki napredak

26.04.2019. / vijesti / studenti

U četvrtak, 25. travnja započeo je 4. Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi u organizaciji Udruge studenata psihologije Psirius. Krovna tema ovogodišnjeg susreta bit će „Cyberpsihologija i tehnološki napredak“. Sudionici imaju priliku sudjelovati na sedam pozvanih predavanja, četiri radionice, tribini, okruglom stolu, predstavljanju studentskog projekta i tri sekcije studentskih izlaganja. Neke od tema su: „Ekološka valjanost virtualne realnosti“, „Upitnik online ljubomore“ i „Psihologija u modernom marketingu“.
 Više o programu SPiRi-ja pročitajte na:
https://www.facebook.com/SpiriRegionalniSusretStudenataPsihologijeRijeka/

Na otovrenju, održanom jučer na Filozofskom fakultetu u ime Sveučilišta u Rijeci obratila se prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić. Pozdravila je u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i ispričala priču o dvije žabe koje su upale u posudu u kojej je bilo vrhnje iz kojeg nisu mogle isplivati. Lamatale su krakovima, ali bezuspješno pa je prva nakon kraćeg vremena odustala i utopila se. Druga je ipak lupala i dalje, a vrhnje se polako počelo pretvarati u maslac. Tako je druga, upornija žaba uspjela isplivati i spasiti se. Ovu je slikovitu usporedbu prorektorica Maćešić uporabila kako bi studetima poručila važnost upornosti, stalnoga truda i rada.

U ime Filozofskog fakultata pozdravila je skup dekanica izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestra, koja je kazala kako je vidljivo da organizatori cijene i vole svoju struku – psihologiju: ”Očito smo uspjeli u tome da vam prenesemo motivaciju i iznimno mi je drago da imamo tako motivirane studente na Fakultetu”.

Skip to content