KATEGORIJE

Dan dobrodošlice za dolazne Erasmus studente u zimskom semestru 2022./2023.

06.10.2022. / vijesti / međ. suradnja

Centar za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je 6. listopada 2022. online Dan dobrodošlice (Erasmus Welcome Day) za dolazne Erasmus studente koji su došli na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci u zimskom semestru 2022./2023.  Na Sveučilište u Rijeci u zimskom semestru došlo je 167 studenata.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolazi sedam studenata; tri s RISEBA University of Applied Sciences iz Latvije, dva studenta iz Njemačke s University of Applied Sciences Dusseldorf, te dva studenta iz Poljske s University of Silesia in Katowice.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset i devet studenata: dva studenta iz Slovačke s Comenius University in Bratislava, tri studenta iz Turske s  Hacettepe University i Kocaeli University, jedan student iz Češke s Masaryk University, tri studenta iz Rumunjske sa Stefan cel Mare University of Suceava, sedam studenata iz Poljske sa SWPS University of Social Sciences and Humanities, University of Adam Mickiewicz in Poznań, University of Silesia in Katowice i University of Wrocław, jedan student iz Njemačke s Technical University Dortmund, tri studenta iz Španjolske s Universidad Nacional de Educacion a Distancia, Madrid, University of Málaga i University of the Basque Country, sedam studenata iz Italije s Università degli Studi di Trieste, Università degli Studi di Urbino Carlo Bo, University “G. D’annunzio” of Chieti Pescara i University of Milan, te dva studenta iz Nizozemske s University of Groningen.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i jedan student: četiri studenta iz Rumunjske s “Al.I.Cuza” University of Iasi i Bucharest University of Economic Studies, jedan student iz Austrije s Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, jedan student iz Armenije s American University of Armenia, tri studenta iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica i University of Economics in Bratislava, tri studenta iz Francuske s NEOMA Business School, Reims, Université Claude Bernard, IUT LYON i Universite Paris-Est Creteil Val-de Marne UPEC, tri studenta iz Poljske sa SGH Warsaw School of Economics, University of Wrocław i Wroclaw University of Economics and Business, pet studenata iz Španjolske s TecnoCampus Mataró-Maresme, University of Oviedo, University of the Basque Country i University of Zaragoza, te jedan student iz Njemačke s University of Würzburg,

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru 2022./2023. studirat će trideset i jedan student: tri studenta iz Rumunjske s Bucharest University of Economic Studies i Transilvania University of Brasov, jedan student iz Mađarske s Budapest Business School, jedan student iz Turske s Canakkale Onsekiz Mart University, tri studenta iz Italije s Free University of Bozen-Bolzano i University of Macerata, jedan student iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies, četiri studenta iz Poljske s Poznań University of Economics and Business, University of Gdansk i University of Szczecin, dva studenta iz Finske sa Satakunta University of Applied Sciences i Tampere University, trinaest studenata iz Španjolske s Universidad Complutense de Madrid, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universidad Rey Juan Carlos, Universitat Rovira i Virgili, University of Deusto, San Sebastián i Universitat de les Illes Balears, dva studenta iz Grčke s University of West Attica, te jedan student iz Slovenije s University of Novo Mesto.

Na Medicinski fakultet dolazi jedanaest studenata: tri studenta iz Turske s Ankara University, jedan student iz Poljske s Medical University of Lodz, pet studenata iz Španjolske s Universidad Rey Juan Carlos, University of Granada i University of Valencia, te dva studenta iz Portugala s University of Porto.

Na Fakultet zdravstvenih studija dolaze tri studenata, dva studenta iz Češke sa Silesian University in Opava i jedan student iz Turske s Toros University.   

Na Fakultet dentalne medicine doleze dva studenta iz Makedonije s ‘Goce Dolcev” University of Stip.

Na Fakultet informatike i digitalnih tehnologija dolazi jedan student iz Francuske s Universite du Littoral Cote d’Opale (EILCO).

Na Učiteljski fakultet dolaze dva studenta; jedan iz Španjolske s University of Zaragoza i jedan iz Češke s Masaryk University.

Na Odjel za biotehnologiju dolaze tri studenta, jedan iz Francuske s Institut National Polytechnique de Toulouse, te dva iz Italije s University of Milan i Universita degli Studi di Foggia.

Na Građevinski fakultet dolazi trinaest studenata; jedanaest studenata iz Francuske s Conservatoire National des Arts et Metiers Paris, te dva studenta iz Španjolske s University of Oviedo.

Pomorski fakultet ugostit će četrnaest studenata: deset studenata iz Poljske s Gdynia Maritime University, dva studenta iz Njemačke s Jade Hochschule, te dva studenta iz Španjolske s Universidad Politecnica de Catalunya, Barcelona.

Na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvarit će osamnaest studenata: četiri studenta iz Češke s Charles University i University of West Bohemia, dva studenta iz Slovačke s Comenius University Bratislava, dva studenta iz Turske s Istanbul University, četiri studenta iz Poljske s Nicolaus Copernicus University in Torun, University of Lodz i University of Opole, dva studenta iz Francuske s Université Catholique de Lille, jedan student iz Norveške s University of Bergen, dva studenta iz Italije s University of Camerino i University of Padua, te jedan student iz Portugala s University of Porto.

Na Tehnički fakultet dolazi dvanaest studenata; šest studenata iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança, dva studenta iz Poljske s Poznan University of Technology, jedan student iz Njemačke s Technical University of Munich (TUM), te tri studenta iz Francuske s Universite du Littoral Cote d’Opale (EILCO).

Najviše studenata dolazi iz Poljske (33), potom iz Španjolske (31) i Francuske (21).

U okviru Welcome day prezentacije, studentima su se obratile rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, te Maša Šašinka, rukovoditeljica Centra za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Centra za međunarodnu mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Skip to content