KATEGORIJE

Dan dobrodošlice za dolazne Erasmus studente

01.03.2021. / vijesti / međ. suradnja

Ured za međunarodnu mobilnost / Erasmus Sveučilišta u Rijeci 1. ožujka 2021. održava online welcome day za Erasmus studente koji su došli na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru 2020./2021. Trebalo je doći 164 studenata na 12 sastavnica, ali zbog odustajanja uslijed COVID19 na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru je došlo 117 studenata.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolaze dva studenta, jedan s RISEBA University of Applied Sciences iz Latvije, te jedan student iz Njemačke s University of Applied Sciences, Düsseldorf.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset studenata: dva studenta iz Njemačke, s University of Oldenburg i University Duisburg-Essen, šest studenata iz Italije s University of Milan, University of Calabria i University of Chieti Pescara, tri studenta iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow i University of Wroclaw, jedan student iz Grčke s Aristotle University of Thessaloniki, tri studenta iz Turske s Kocaeli University i Hacettepe University, jedan student iz Slovačke s Comenius University in Bratislava, jedan student iz UK-a s Glasgow Caledonian University, dva studenta dolaze iz Sjeverne Makedonije sa Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, te jedan student iz Indije s University of Delhi.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i osam studenata: osam studenata iz Francuske s Universite d’Orleans, ESCE International Business School, Paris, Universite Paris-Est Creteil Val-de Marne UPEC i s Rennes School of Business, sedam studenata iz Poljske s Wroclaw University of Economics and Business, University of Economics in Katowice, SGH Warsaw School of Economics, Cracow University of Economics i University of Szczecin, jedan student iz Španjolske s University of Valencia, tri studenta iz Rumunjske s The Bucharest University of Economic Studies i s “Al.I.Cuza” University of Iasi, dva studenta is Slovačke s Technical University of Košice, dva studenta iz Češke s Charles University, jedan student iz Njemačke s University of Stuttgart, jedan student iz Mađarske s University of Miskolc, dva studenta iz Latvije s University of Latvia, jedan student iz Austrije s University of Graz, jedan student iz Slovenije s University of Maribor, jedan student iz Turske s Istanbul Gelisim University, tri sudenta dolaze iz Italije s University of Naples “Parthenope” i Università degli Studi della Campania “Luigi Vanvitelli”, te dva studenta dolaze iz Ukrajine s Alfred Nobel University.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u 2020./2021. studirat će šesnaest studenata: jedan student iz Španjolske s Universidad Rey Juan Carlos, četiri studenta iz Rumunjske s The Bucharest University of Economic Studies, University of Oradea i Transilvania University of Brasov, jedan student iz Češke s Masaryk University, dva studenta iz Njemačke s Nuertingen-Geislingen University, jedan student iz Bugarske sa Sofia University St. Kliment Ohridski, jedan student dolazi iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies, jedan student iz Grčke s University of West Attica, jedan student iz Mađarske s Budapest Business School, dva studenta iz Finske s Novia university of applied science, jedan student iz Portugala s ISAG – European Business School, te jedan student iz Poljske s Jesuit University Ignatianum in Krakow.

Na Medicinski fakultet dolazi šest studenata: tri studenta iz Turske s Ankara University, jedan student iz Španjolske s Universidad Rey Juan Carlos, te dva studenta iz Sjeverne Makedonije s Ss. Cyril and Methodius University in Skopje.

Na Fakultet zdravstvenih studija dolazi jedan student iz Poljske s College of Rehabilitation.

Na Odjel za informatiku dolaze tri studenta, jedan iz Estonije s Tallinn University of Technology, te dva iz Poljske s Kielce University of Technology i Kazimierz Wielki University.

Na Učiteljski fakultet dolaze dva studenta iz Španjolske s University of Zaragoza .

Na Odjel za matematiku dolaze dva studenta iz Francuske s CY Cergy Paris Université.

Pomorski fakultet ugostit će četrnaest studenata: tri studenta iz Grčke s University of Piraeus, jednog studenta iz Litve s Klaipeda University, sedam studenata iz Njemačke s Jade University of Applied Sciences, dva studenta iz Latvije s Latvian Maritime Academy i jednog studenta iz Slovačke s Technical University of Košice.

Na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvarit će jedanaest studenata: jedan student iz Njemačke s Ludwig-Maximilians-Universität, jedan student iz Poljske s University of Opole, jedan studenta iz Mađarske s University of Szeged, tri studenta iz Italije s University of Torino i University of Trento, jedan student iz Češke s Masaryk University, dva studenta dolaze iz Norveške s University of Bergen i UiT The Arctic University of Norway, te dva studenta iz Turske s Kadir Has University.

Na Tehnički fakultet dolaze dva studenta; jedan iz Češke s Czech Technical University in Prague, te jedan iz Francuske s Fondation La Mache.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Italije, Francuske i Njemačke.

Sveukupno će na Sveučilištu u Rijeci u 2020./2021. studirati 199 incoming Erasmus studenata.

U okviru Welcome day prezentacije, studentima su se obratile rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, te Maša Šašinka, rukovoditeljica Ureda za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Ureda za međunarodnu mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije, nije se održalo uobičajeno druženje Erasmus studenata u atriju Građevinskog fakulteta, no nadamo se da će se situacija poboljšati u nadolazećim mjesecima te da će studenti imati prilika družiti se uživo i uživati u svim aspektima svoje mobilnosti!

Skip to content
Virtualna sova UNIRI