KATEGORIJE

Dan Učiteljskog fakulteta

26.10.2022. / vijesti / o sveučilištu

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci svečanom je sjednicom Fakultetskog vijeća 26. listopada 2022. obilježio svoju 16. obljetnicu osnivanja. Dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Darko Lončarić predstavio je rad Fakulteta u protekloj akademskoj godini te najavio izlaganja koja će biti održana u sklopu Alumni UFRI kluba.

Rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija zahvalila je ranijim dekanicama Fakulteta prof. emeriti Aleksandri Pejčić, prof. dr. sc. Jasni Krstović i prof. dr. sc. Lidiji Vujčić te iskoristila prigodu za javno čestita novoj Upravi na izboru te im poželjela uspješan rad. Učiteljski je fakultet od temeljne važnosti, jer obrazuje kadrove za primarno i predškolsko obrazovanje. Izazovi postoje, ali oni se odnose na to da se učiteljska i odgojiteljska struka ponovno etablira u društvu, da postane cjenjena i da se shvati njena važnost. Sveučilište prati zadovoljstvo studenata studijem, a ankete Učiteljskog fakulteta uvijek su pri samome vrhu, istaknula je rektorica.

Sanda Sušanj, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke naglasila je dosadašnju odličnu suradnju Fakulteta s vrtićima i školama, ali i na europskim projektima te se pridružila rektorici u čestitkama novoj Upravi. Svaka osoba koja završi ovaj Fakultet važna nam je kao društvu, jer zanimanje odgajatelja nažalost je deficitarno. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama iznaći bolje uvjete za ove važne struke. Stipendije Grada Rijeke za deficitarna zanimanja otvorene su i ove godine, zaključila je Sušanj.

Skip to content