Darivanje krvi privremeno na Kampusu!

Sveučilište u Rijeci ustupilo je Kliničkom bolničkom centru Rijeka privremeni prostor za darivanje krvi na sveučilišnom Kampusu. Ova je mjera poduzeta, budući da je uslijed novonastale epidemiološke situacije na Sveučilištu obustavljena neposredna nastava, a bolnički sustav zahtjeva reorganizaciju rada, kako bi se garantirala sigurnost dobrovoljnih davatelja krvi.

Odlučeno je stoga da se aktivnosti riječke transfuzije vezane za darivanje krvi, privremeno premjeste na Kampus pa tako ambulante Jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu, započinju s radom u četvrtak, 19. ožujka 2020. na privremenoj adresi: dio hodnika i dvorana O-027 u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela, Ulica Radmile Matejčić 2, Kampus Sveučilišta u Rijeci (zgrada prekoputa Građevinskog fakulteta).

Radno vrijeme ambulanti je ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati te srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.