KATEGORIJE

Day Zero za otvaranje Impulse Festivala

23.04.2024. / vijesti / umjetnost i kultura

Jedanaesto izdanje Impulse Festivala otvoreno je na Kampusu u ponedjeljak, 22. travnja, posebnim programom pod nazivom Day Zero.

Cjelodnevni program namijenjen je prvenstveno studentskoj publici, ali i svim zainteresiranima, kao druženje uz glazbu. Ideja cijeloga dana bio je program na više različitih lokacija, no prilagodili smo se vremenskim uvjetima i središnja događanja premjestili u menzu.

GLAZBA OD JUTRA

Jutarnja minglanje na Filozofskom fakultetu započelo je nimalo običnim odlaskom do predavaonice uz festivalski Disco lift koji je i najuspavanije akademike potaknuo na ples. Ovu atrakciju prihvatili su i studenti i profesori kao terapijski kutak i put u neku drugu dimenziju totalne transformacije.

Piano spot smjestili smo također na Filozofski fakultet gdje su Katarina Jureša (aka Kateriana), studentica Filozofskog fakulteta, i Janko Iskra, student Tehničkog fakulteta, izveli instrumentalne skladbe.

Kateriana je izvela autorske skladbe dok je Janku ovo bio prvi javni nastup nakon godinu dana samostalnog učenja. Osim dogovorenih nastupa, svirka na klaviru bila je otvorena za sve spontane improvizacije.

MUSIC CORNER

U popodnevnim satima preselili smo se u studentski Restoran Kampus koji je postao žarište festivalskog otvorenja uz Music corner. Glazbu su puštali The Usual Suspects – Sven Mišković, student Filozofskog fakulteta i Tomislav Belović, student Tehničkog fakulteta, a zainteresirani su dobili sve festivalske informacije. Stajalo se i u redu za nagradne igre, od oldschool memorija (Impulse edition) do glazbenog kviza i Guess the song edicije. Sve nagrade su podijeljene, a glavnu festivalsku osvojio je FFRI student Vid Morović dok je Helena Herceg osvojila slobodan ulaz na subotnji party u Pogonu kulture. Odličan instrumentalno-vokalni nastup svima u menzi priuštio je studentski trio studentica Akademije i Učiteljskog fakulteta (Iva Kajić, Laura Šumanović i Ana Stopar) te Fabijan Ban i Monika Šanko aka Fama duo.

MUSIC DATE

Day Zero nudio je i specijalni spoj, studentski ručak na relaciji student.ica – glazbeni.k.ca.

Glazbeni gosti Music datea, proslavljena pjevačica Marina Perazić (Denis & Denis), vokal riječkog indie rock benda Jonathan, Zoran Badurina te sad već redoviti gost festivala i talentirani glazbenik Antonio Livaić – Doktor, ručali su zajedno sa studentskom ekipom i osim ugodnog razgovora dogovorili i neke planove pa čak i suradnje.

MEDITACIJA I PREDAVANJE

Dan planeta Zemlje posebno smo planirali proslaviti u prirodi uz Sound Of Silence meditaciju, no vrijeme nas je preselilo u Akvarij na unutarnju vođenu meditaciju Silvije Šikić, voditeljice psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra.

Programa smo odjavili uz udrugu IKS koja nam je prezentirala rezultate istraživanja medijske pismenosti mladih, a povodom Dana medijske pismenosti.

Ostvarenju cijelog programa pomogao je širi studentski volonterski tim, dok je organizatorski SKC studentski Impulse tim Claudia Bošković, Irena Hojsak, Tina Sirotić, Katerina Zulijani i Lucija Blašković uz mentorstvo voditeljice SKC-a i Distune promotiona.

Unatoč sivilu, buri i hladnoći glazba je ipak bila na Kampusu.

Programom Day Zero započeo je Impulse festival koji traje do kraja tjedna, 28. travnja 2024. Tjedni program dostupan je OVDJE.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.

Skip to content