KATEGORIJE

Deset godina restorana ”Kampus”

29.04.2021. / vijesti / studenti

Restoran ”Kampus” Studentskog centra Rijeka obilježio je desetu godišnjicu otvorenja. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi – skromno, ali ipak svečano obilježavanje ove obljetnice, značajne za Studentski centar Rijeka, kao i za standard studenata Sveučilišta u Rijeci, održano je danas, 29. travnja 2021. u samome restoranu.

Prijenosom uživo na Facebooku SCRI-a obratili su se:
prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
Dinko Jurjević, mr. sig., ravnatelj Studentskog centra Rijeka
Leopold Mandić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci
Andrea Mešanović, mag. phil. et paed., viša savjetnica za studentski standard
Darko Lovrić, voditelj restorana ”Kampus”

Ravnatelj Jurjević ukratko se prisjetio izazovnih početaka rada restorana, koji, kako je naglasio uspješno u kontinuitetu radi od tada.

Voditelj restorana Darko Lovrić prisjetio se kako se krenulo s radom u jednoj smjeni, pa kasnije u smjeni i pol, a kasnije i u dvije smjene te kako se s 300-tinjak došlo na 2.500 obroka dnevno. Zaključio je porukom kako svi jedva čekaju kraj pandemije i povratak studenata u restoran u punome kapacitetu.

Andrea Mešanović prigodom otvorenja restorana ”Kampus” 2011. godine bila je zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci članica Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka i imala je čast otvoriti restoran u pratnji tadašnjeg rektora prof. dr. sc. Pere Lučina, odnosno prva probati obrok s tada novootvorene ”trake”.

”Ne sjećam se što sam tada točno jela, ali se sjećam da smo svi bili jako sretni što se na Kampusu otvorila nova ‘menza’. Bilo je lijepo pratiti razvoj restorana svih ovih 10 godina”, naglasila je Andrea.

Andrea 2011. (u pozadini rektor Lučin) i Andrea 2021. (u pozadini rektorica Prijić Samaržija)

Leopold Mandić zahvalio je SCRI-u sa željom da u suradnji sa Studentskim zborom nastave unaprjeđivati studentski standard.

Rektorica je čestitala svim djelatnicima 10 godina restorana i zahvalila svima koji su doprinosili njegovom radu: ”Studentski centar je u ovih 10 godina pratio promjene u standarima u ishrani poput uvođenja vegetarijanskih pa i veganskih menija. Često smo naše cijenjene goste, prije pandemije, uvijek rado dovodili u ovaj restoran, a tako će biti i ubuduće”, istaknula je rektorica te poželjela uspjeh u daljnjem radu.

Snimak prijenosa uživo možete pogledati na Facebook stranici Studentskog centra Rijeka.

Restoran ”Kampus” kompleks je površine od preko 7 tisuća kvadratnih. Prije pandemije koronavirusa imao je dnevni kapacitet od 2.500 obroka i 600 sjedećih mjesta čime je ujedno jedan od najvećih ugostiteljskih objekata na riječkom području. U restoranu je zaposleno pedesetak djelatnika. Zbog pandemije restoran je trenutno prisiljen raditi u smanjenom kapacitetu, no niti za vrijeme potpunog lockdowna nije zatvorio svoja vrata studentima.  Studentski centar Rijeka kontinuirano brine o studentskom standardu, pa se tako vodi računa o segmentu studentske prehrane koja je organizirana kroz 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta te 6 cafe-barova.

Skip to content