KATEGORIJE

Developing and implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers – DIOSI

31.03.2021. / vijesti / eu projekti

Sveučilište u Rijeci sudjeluje  u provedbi Obzor 2020. projekta naziva Developing and implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers – DIOSI. Projekt je započeo 1. siječnja 2021. godine i traje 24 mjeseca, a financiran je sredstvima programa Europske unije Obzor 2020., strateškog prioriteta „Znanost s društvom i za društvo“. Koordinator projekta je Sveučilište u Antwerpenu.

DIOSI projekt je komplementaran s aktivnostima YUFE saveza te produbljuje suradnju partnera u području razvoja poslijediplomskih studija, a obuhvaća razvoj i provedbu treninga za doktorande u području otvorenih inovacija, poduzetništva i otvorene znanosti. Cilj je navedene treninge, osmišljene u suradnji s privatnim sektorom, u budućnosti integrirati u doktorske studije partnerskih sveučilišta. U tu svrhu, u sklopu projekta će se razviti model doktorskih studija u kojem se stečene prenosive vještine formalno vrednuju na jednak način kao i one znanstvene te će se za svako partnersko sveučilište razviti i tzv. implementation roadmap odnosno uputa kako ostvariti tranziciju iz postojećih modela doktorskih studija u DIOSI model.

Svrha projekta jest povećati inovacijski potencijal i povećati konkurentnost mladih istraživača, bilo da oni karijeru nastavljaju unutar akademske zajednice ili izvan nje.

U provedbu projekta, kao povezane treće strane Sveučilišta, uključeni su Filozofski fakultet u Rijeci te Znanstveno-tehnologijski park – STEP RI d.o.o.

Više informacija o projektu može se naći na mrežnim stranicama projekta.

Skip to content