KATEGORIJE

Deveto izdanje Impulse Festivala

19.04.2022. / vijesti / umjetnost i kultura

Multimedijalan Impulse Festival, sada već u svom devetom izdanju, ove godine održat će se od 19. do 24. travnja. Kao i u prethodnim izdanjima tako i ove godine u fokusu je aktualna alternativna glazba te promocija urbane kulture. Nove lokacije, mnogobrojni sadržaji i zanimljivi gosti, a studenti će ulaznice moći kupiti po pretprodajnoj cijeni i na dan programa!

  Dnevni boravak domaćin je otvorenja festivala (utorak, 19.4.) s promocijom knjige “Glazba za Žedno uho” autora Mate Škugora s kim će kao moderator večeri biti novinar i glazbenik Luka Benčić. U sklopu narativnog dijela festivala dan kasnije u OKC Palach će biti održana tribina „Kako izdati ploču?!“. Uz zanimljive goste,  (su)vlasnike nezavisnih izdavačkih kuća: Danijel Sikora (Geenger Records/PDV Records), Bojan Bojkov (više manje zauvijek) i Mirko Burazer (Basic & Rough), razgovarati će Marin Jurčić (Distune Promotion).


#musiciseverywhere


  Iščekivani glazbeni program festivala počinje u četvrtak, 21. travnja, a otvaraju ga dva nastupa u dva različita prostora. Alternativna kantautorica Barbara Munjas od 21 sat uz pratnju benda na botelu Marina predstavit će svoj debitantski album „Right Place Right Time“, dok će se u muzeju informatike Peek&Poke odigrati audiovizualni performans kojeg potpisuje Packmess – glazbenik i inženjer koji na improvizaciju i minimalističke gitarske drone strukture nadodaje glazbene ekspresije ostvarene putem joysticka.

  Dan kasnije, u petak, publika može uživati paralelno na tri lokacije. U The Beertiji će biti glasno – nastupa zadarsko-riječka metal kombinacija bendova koju čine E.N.D. i MBurns, a nakon koncerta Dorian Pavlović (gitarist bendova Cold Snap/Manntra) preuzet će DJ-pult puštajući all-time metal favorite. U nedavno otvorenom Nemo Klubu na premijerni riječki nastup stiže Peki Pele koji poziva svih na cjelovečernji ples. “Pripremite se na degutantnu kombinaciju plesnog popa, punk estetike i kućne produkcije“. Nakon koncerta uslijedit će „Beki after Peki“ party. Treća lokacija večeri je klub Manual gdje će nas zabavljati Plazmatick s posebnim setom s kojim proslavlja 25 godina rada. Večer otvara mlada dj-ica Kim Ono.


   U subotu glazba je posvuda od ranog jutra. Novost festivala je da će se u Kružnoj ulici od 10h održati tradicionalni sajam ploča (17 izdanje), ali i artBazaar. Osim nikad veće ponude vinila i rukotvorina, posebnost proljetnog sajma biti će Impulse punkt – poseban merch te spontani DJ-set na 33 okretaja. Večer nudi izuzetan klupski izlazak. Pogon kulture rasturiti će zagrebačka elektro mašina ABOP zajedno s domaćom house podrškom; dj-ica  j.popowitch i dj AMOR. Prvi klupski koncert glazbeno-umjetničkog kolektiva Mrave brojim rezerviran je za Nemo Klub, a nakon koncerta Bonko režira posljednji after party festivala.

Festival sezatvara u nedjelju (24.4.) riječkom premijerom glazbenog doksa „Don’t Go Gentle – a film about IDLES“ u Art-kinu Croatia. Film govori o pronalaženju njihove snage u ranjivosti, vodi nas kroz prijateljstvo te insajderski upućuje u borbu za prostorom u kojem smo različiti.

X-ica

  U programu kao i organizacijskom timu festivala aktivno sudjeluju studenti (bivši i sadašnji). Upravo je i to jedan od ciljeva festivala, maksimalno uključiti studentsku publiku. Tako ove godine uz predočenje važeće x-ice studenti ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica za sve programe po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ukoliko nije rasprodan).

  No, to nije sve. Povodom 15 godina muzej informatike Peek&Poke studentima uz važeću x-icu nudi besplatne pojedinačne posjete i to: u utorak, srijedu i u subotu u terminu od 12h do 19h. U petak, 22.4., organizirano je specijalno stručno vodstvo za 10 studenata u 15h, po principu prijava tko prvi, i to putem e-maila: info@distune.org.

ULAZNICE

Ulaznice za glazbeni dio programa su dostupne preko sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka, osim za Manual klub koji iako djeluje po principu members only biti će dozvoljen ulaz svima. Za filmsku premijeru ulaznice je moguće je kupiti na blagajni art kina i/li preko sustava ulaznice.hr. Naravno, ulaz na promociju knjige, na tribinu, ali i za nastup Packmessa je slobodan.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Detalje progrma Festivala možete pronaći OVDJE.

Festivalske poveznice:
Facebook
Instagram
Distune promotion
SKC

Skip to content