KATEGORIJE

Dodijeljena odličja sveučilišnim sportašima

21.11.2019. / vijesti / studenti

U Auli Magni  Rektorata Sveučilišta u Rijeci održana je dodjelu Zahvalnica Sveučilišta u Rijeci za postignute uspjehe u Unisport ligi u ak. god. 2018./2019. i državnom sveučilišnom prvenstvu Unisport Finals 2019. Zahvalnice su sportašima uručili prorektor prof. dr. sc. Davor Vašiček i predsjednik Riječkog športskog sveučilišnog saveza Haris Pavletić, a okupljenima se obratio i voditelj Ureda za sport Sveučilišta u Rijeci Viktor Moretti.

Odličja su dodjeljena:

  • najuspješnijem fakultetu Unisport lige 2018./2019. – Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci
  • najuspješnijoj sportašici, odnosno sportašu Unisport lige 2018./2019. – Marti Despotović i Danielu Ivaničiću
  • ekipama/pojedincima – osvajačima odličja na državnom sveučilišnom prvenstvu 2018./2019 (u privitku)

”Čast mi je i zadovoljstvo sudjelovati u današnjoj dodjeli. Pozdravljam vas i čestitam vam i u ime rektorice Snježane Prijić Samaržije. Trud, rad i energija stoji iza vaših uspjeha i iako znamo da nagrade, priznanja i pehari nisu cilj vaših natjecanja, ipak ih je lijepo dobiti. Sretni smo što danas možemo istaknuti i pohvaliti vas, kao one najbolje te vam zahvaliti na promociji našeg Sveučilišta. Sveučilišni sport važan je segment akademskog života na nekom sveučilištu i nadam se da ćemo u Rijeci taj segment ubuduće još više razviti”, rekao je prektor Vašiček.

”Prije 15 godina intenzivno graditi ovaj sveučilišni sportski sustav. Naši sveučilišni sportaši mnogo su velikih uspjeha postigli i nadam se da ćemo dočekati da se ostvari naša najeća želja – da se izgradi sveučilišna sportska dvorana. Naše ekipe su to zaslužile!”, istaknuo je V. Moretti.

”Pokazali smo se 2016. godine u savršenoj organizaciji Europskih sveučilišnih igara u Rijeci. Iduće nas godine čekaju Igre u Beogradu, ali na to smo spremni.”, zaključio je H. Pavletić.

POPIS NAGRAĐENIH

Skip to content