KATEGORIJE

Doktorandi na Cresu učili kako uspješno komunicirati znanost

24.05.2023. / vijesti / doktorska škola

U sklopu aktivnosti Doktorske škole, od 21. do 23. svibnja u Palači Moise na Cresu, održana je treća po redu radionica za doktorande, ovoga puta na temu „Naučimo uspješno komunicirati znanost“. Radionicu su zajednički organizirali Doktorska škola Sveučilišta u Rijeci, Zaklada Sveučilišta u Rijeci te Veleučilište Edward Bernays iz Zagreba.

Nakon pozdravnog govora predstojnika Doktorske škole, prof. dr. sc. Igora Prpića, dr. med. koji je otvorio radionicu, ravnateljica Zaklade, prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić, svojim nastupnim predavanjem oduševila je sudionike podrobnije im objasnivši što znači diseminacija u znanosti i koja je razlika između diseminacije i komunikacije.

Dekan Veleučilišta Bernays, izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, pozabavio se temom zašto je važno planiranje komunikacije, dok je Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom, sudionicima približio tematiku korištenja komunikacijskih alata. 

Teorijski dio radionice zaključen je prezentacijom Franje Skoke, voditelja Bernays Akademije i Marka Ćustića, višeg konzultanta, koji su se detaljnije pozabavili tematikom kako uspješno predstaviti znanstveni projekt, odnosno kako komunicirati znanost u medijima.

U interaktivnom dijelu radionice, doktorandi su imali priliku vježbati pred kamerama svoje medijske i druge javne nastupe, koji su zatim analizirani s ciljem davanja konstruktivnih povratnih informacija.

U galeriji u nastavku prenosimo dio atmosfere s radionice.

Skip to content