KATEGORIJE

Druženje emeritusa na Rektoratu

06.02.2020. / vijesti / djelatnici

”Naše Sveučilište ne čine zidovi, nego ljudi, a upravo vi jedan ste od njegovih najdragocjenijih dijelova. Vašim ste karijerama, radom sa studentima i mladim znanstvenicima učinili ovo Sveučilište onakvim kakvo danas jest, na kojeg smo ponosni”, poručila je danas profesorima emeritusima riječkog Sveučilišta prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić, koja je u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije, danas, 6. veljače 2020. na Rektoratu primila profesore emerituse Sveučilišta u Rijeci.

Nakon kraćeg sastanka, službeno je otvoren novouređeni prostor, koji je od danas profesorima emeritusima na raspolaganju na dnevnoj razini. Suvremeno uređena prostorija smještena je na visokom prizemlju Rektorata, na etaži na kojoj se nalazi uprava Sveučilišta. Opremljena je radnim stolovima s računalima te foteljama, svjetiljkama i klupskim stolićima, a zamišljeno je da funkcionira kao čitaonica te prostor za druženje, koji će, osim računalima biti opremljen dnevnim i tjednim tiskom.

Prorektorica Žuvić prenijela je poruke rektorice, čijom je idejom ovaj projekt realiziran: ”Nova je namjena ove prostorije samo mala zahvala za vaš vrijedan doprinos, kao i izraz želje da i dalje obogaćujete sveučilišni život i rad svojim znanjem i iskustvom te poruka da su vam vrata Rektorata uvijek širom otvorena.

Podsjetimo, rektorica Prijić Samaržija u prvoj je godini svojega mandata, 27. lipnja 2018., osnovala Vijeće profesora emeritusa Sveučilišta u Rijeci, prvo takvo u Hrvatskoj. Vijeće ima ulogu savjetodavnog tijela Upravi i Senatu Sveučilišta, a njime predsjeda prof. emer. Pavao Komadina. Jedanaest mjeseci kasnije, 23. svibnja 2019. predstavljena je i monografija ”Profesori emeritusi Sveučilišta u Rijeci” urednice Elvire Marinković Škomrlj.

Skip to content