KATEGORIJE

EEA Grants: Otvoreni poziv za bilateralnu suradnju u zelenom i plavom sektoru između Hrvatske i Norveške

10.06.2024. / vijesti / eu projekti

U sklopu Programa za razvoj poslovanja i inovacije, financiranoga sredstvima Norveške darovnice, koji je dijelom financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants), raspisan je Otvoreni poziv za bilateralnu suradnju u zelenom i plavom sektoru kojim će se financirati projektni prijedlozi između Hrvatske i Norveške u fokusnim područjima plavog rasta i inovacije zelene industrije putem bilateralne suradnje između najmanje jednog subjekta iz Hrvatske i najmanje jednog subjekta iz države donatora (Norveške).

Aktivnosti unutar predmetnih područja usmjerene su na jačanje dugoročnih bilateralnih odnosa, povećanje suradnje te unaprjeđenje međusobnog poznavanja i razumijevanja poslovnih prilika u plavom rastu i zelenoj tranziciji.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe osnovane u Hrvatskoj ili Norveškoj uz ukupnu alokaciju sredstava u iznosu 325.000 eura (minimalni iznos potpore je 25.000 eura, a maksimalni 100.000 eura).

Rok za prijavu je četvrtak, 18. srpnja 2024. u 13.00 sati.

Online radionica za predmetni poziv održat će se 18. lipnja 2024. u 10.00 sati. Prijave za istu moguće su slanjem e-maila na cro.innovation@innovationnorway.no.

Više detalja o predmetnom pozivu dostupno je na sljedećoj poveznici.

Skip to content