KATEGORIJE

EFRR natječaj u najavi

13.05.2019. / vijesti / eu projekti

U tijeku je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Uputa za prijavitelje za natječaj u najavi Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena koji će biti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

U sklopu savjetovanja, potencijalni prijavitelji mogu pronaći više informacija o natječaju, prihvatljivim aktivnostima te natječajnoj dokumentaciji, ali i ostaviti svoje komentare i prijedloge na sljedećoj poveznici.

Predmet natječaja je potaknuti poboljšanje kvalitete i raspoloživosti podataka iz područja klime, jačanjem znanstvenih istraživanja o utjecaju, ranjivosti i mogućnostima prilagodbe klimatskim promjenama (jačanje otpornosti) u Republici Hrvatskoj.

Svrha (cilj) ovog natječaja je pružiti potporu provedbi primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama u ranjivim(hidrologija, upravljanje vodnim i morskim resursima; poljoprivreda; šumarstvo; ribarstvo; prirodni ekosustavi i bioraznolikost; energetika; turizam; zdravstvo) i/ili transverzalnim sektorima (prostorno planiranje i upravljanje obalnim područjem; upravljanje rizicima).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru natječaja je 34.200.000,00 kn kuna, a najveći iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3.000.000,00 kuna.

Prema indikativnom godišnjem planu, datum objave natječaja trebao je biti 31. svibanj 2019. stoga se njegova objava može očekivati svakog trenutka.

Skip to content