KATEGORIJE

EIT forum: Žene i djevojke u STEM-u

11.10.2021. / vijesti / diversity

Inicijativa „Girls Go Circular“ Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology, EIT), u suradnji s glavnom upravom Europske komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu (Directorate General for Education, Youth, Sport and Culture, DG EAC), 28. listopada 2021. godine organizira prvo izdanje foruma Women and girls in STEM.

Ovaj događaj okupit će istraživače, praktičare i utjecajne dionike u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, odnosno STEM područjima, i ravnopravnosti spolova kako bi raspravljali o izazovu uklanjanja rodne pristranosti iz poduzetničkih, digitalnih i STEM-ovih disciplina te potaknuli buduće djelovanje Europske unije na tim temama.

Na online forumu svi uključeni u program učenja Girls Go Circular moći će se povezati s mentorima te razmjeniti iskustva sa svojim kolegama.

Studentski timovi sudjelovat će u video natjecanju o budućnosti ravnopravnosti spolova, a tijekom manifestacije biti će prikazana 3 najbolja videa.

Registracije sudjelovanja na događaju su otvorene, a program je dostupan na poveznici.

Skip to content