KATEGORIJE

EIT Health akceleracijski programi za 2021.

10.02.2021. / vijesti / eu projekti

EIT Health, ogranak Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation & Technology, EIT) usmjeren na inovacije u zdravstvu, u 2021. donosi nove mogućnosti financiranja poduzetničkih pothvata.

EIT Health nudi cijeli niz akceleracijskih programa koji pomažu u različitim fazama razvoja tvrtki. U početnoj fazi razvoja postoji program Jumpstarter (koji je osim u health prisutan i u drugim EIT ograncima, poput agri-food, raw materials, energy, urban mobility and manufacturing) za koji je dovoljno imati dobru ideju za inovativni proizvod ili uslugu, a prijavitelji mogu biti znanstveno projektni timovi, znanstvenici, inovatori i studenti. Više informacija o rokovima i prijavi možete pronaći na mrežnim stranicama.

Još jedan program za tvrtke u ranoj fazi razvoja je InnoStars Awards. Program je namijenjen start-up i SME tvrtkama koje imaju razvijen prototip proizvoda ili usluge ili MVP (minimum viable product), a proizvod ili usluga još uvijek nisu dostupni na tržištu odnosno ne donosi prihode. Više informacija o programu možete pronaći na mrežnim stranicama.

U kasnijim fazama razvoja tvrtki postoje opcije poput Bridgehead programa koji tvrtkama u fazi rasta pomaže pri ulasku na nova tržišta. Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici.

EIT Health programi ne odnose se samo na financiranje, već i na pristup znanju i umrežavanju što je važno za rast i razvoj inovativnih tvrtki.

Katalog svih EIT Health programa za 2021. s osnovnim informacijama o svakom programu dostupan je na sljedećoj poveznici.

Skip to content