KATEGORIJE

Erasmus+ godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja

24.11.2022. / vijesti / eu projekti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) organizira Erasmus+ godišnju konferenciju za područje visokog obrazovanja koja će se održati 6. i 7. prosinca 2022. godine u hotelu Academia u Zagrebu.

Konferencija je zamišljena kao dvodnevno događanje uz gostovanje predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za znanost i obrazovanje, udruge Erasmus Student Network, te različitih inozemnih i domaćih primjera dobrih praksi.

Prvi dan konferencije (6. 12. 2022.) namijenjen je dionicima u području visokog obrazovanja, a predviđeno je sudjelovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja koje će dati pregled aktualnosti u internacionalizaciji visokog obrazovanja. Dio programa prvog dana bit će posvećen priznavanju i ishodima učenja, a uz centralizirane aktivnosti s posebnim naglaskom na Europska sveučilišta, bit će predstavljen Okvirni program Europske unije za istraživanja i inovacije Obzor Europa, kao i europska inicijativa koja promiče mobilnost istraživača i znanstvenika – EURAXESS.

Drugog dana konferencije (7. 12. 2022.) bit će predstavljen novi Poziv za podnošenje projektnih prijedloga za 2023. godinu, novosti u projektima Ključne aktivnosti 1 (projekti mobilnosti za studente i osoblje visokih učilišta) i Ključne aktivnosti 2 (Suradnička partnerstva), a bit će predstavljeni i rezultati istraživanja o studentskoj perspektivi sudjelovanja u programu Erasmus+ koju je provela udruga Erasmus Student Network (ESN).

Za korisnike zainteresirane za sudjelovanje u projektima mobilnosti financiranima sredstvima za vanjsku politiku (KA171), kao i one zainteresirane za sudjelovanje u aktivnosti Suradničkih partnerstava (KA220), pripremljene su radionice na kojima će dobiti dodatne upute za ispunjavanje prijavnih obrazaca, primjere dobre prakse i savjete za kvalitetniju prijavu projekata.

Prijave su otvorene do 30. studenoga 2022. putem prijavnog obrasca, a broj sudionika je ograničen.

Program konferencije dostupan je na sljedećoj poveznici.

Izvor: AMPEU

Skip to content